Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Akcija čišćenja i arheološki kamp na nalazištu Solin

14.10.2017. - 27.10.2017. / Kostrena

U sklopu projekta Claustra+ Prekogranična destinacija kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum u razdoblju od 14. do 27. listopada na arheološkom nalazištu Solin povrh naselja Općine Kostrena održat će se akcija čišćenja i arheološki kamp. U akciji čišćenja te arheološkom kampu mogu sudjelovati svi te će rad na terenu, prijevoz i program biti prilagođeni sukladno prijavama.

Akcija čišćenja zidova utvrde održat će se 14. listopada od 10 do 16 sati, a uz čišćenje organizirano je i druženje i vodstvo arheologa i kustosa Ranka Starca iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka koji već duži niz godina istražuje ovo nalazište. Okupljanje sudionika je u 10 sati na ulazu u Trim stazu, a od opreme potrebne su jedino škare, stara odjeća i dobra volja.

Arheološki kamp održat će se u periodu od 16. do 27. listopada, a kroz iskopavanja će voditi arheolog i kustos Ranko Starac. Na iskopavanju je moguće sudjelovati cijeli dan od 10 do 18 sati ili samo u popodnevnim satima od 15 do 18 sati.

Sudjelovanje u aktivnostima je na volonterskoj bazi te na vlastitu odgovornost svakog sudionika.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko linka: https://goo.gl/forms/2CRi56ZBxLn9m6ep1, putem e-maila na ana@ppmhp.hr/ranko@ppmhp.hr ili na tel.: 051 553 667.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture