Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Rijeka Outdoor šetnja na morskoj ruti od Bivija do Preluka

07.10.2017. - 07.10.2017. / Rijeka

Ovoga vikenda kreće još jedna u nizu Rijeka Outdoor organiziranih šetnji kojima upoznajemo i uživamo u raznim gradskim vizurama. 

Okupljanje je u 9 sati na zadnjoj autobusnoj stanici linije 1, a za proći stazom koja vodi uz more dugačkom 2,5 km predviđa se da će biti potrebno oko 45 minuta. Preporuča se šetačima da ponesu prikladnu obuću (tenisice) i vodu.
Projekt Rijeka Outdoor organizira Turistička zajednica grada Rijeke i Hrvatsko planinarsko društvo Učka Rijeka, a šetnju će voditi članovi PD HPD Učka Rijeka – predsjednik Matija Perić, Milan Katalinić i Ajša Ahel te Ilija Blatančić.

Rijeka i Riječki prsten broje preko četrdeset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza. Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture