Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Program Astronomskog centra Rijeka povodom Tjedna geoznanosti

10.10.2017. - 12.10.2017. / Rijeka

Od 10. do 12. listopada 2017. godine Astronomski centar Rijeka obilježit će Tjedan geoznanosti posebnim programom u 17 sati.

Tema ove, dvadesete po redu, međunarodne manifestacije je „Zemlja i ljudska aktivnost“, pa će se u digitalnom planetariju Centra prikazati show Zemlja – svemirski dragulj.

Spomenuti show s popularizatorima astronomije približit će gledateljima svrhu i značaj svemirskih istraživanja s fokusom na istraživanja planeta Zemlje, a s ciljem poboljšanja života na Zemlji kako bi budućim generacijama ostavili u nasljeđe naš dragulj.

O Tjednu geoznanosti
Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine.
„Zemlja i ljudska aktivnost“ tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj osvijestiti čovječanstvo o ljudskom utjecaju na Zemljine prirodne sustave i procese.

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr

Prodaja ulaznica:
Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.mojekarte.hr;
Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike.
Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture