Prognoza za 26/05
Prognoza za 26/05
19 / 24

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Advent Opatija

01.12.2017. - 14.01.2018. / Opatija

Najljepši Advent uz more

Advent je idealno vrijeme za upoznavanje Opatije u njenom pravom, romantičnom izdanju, uz blagdansku atmosferu koja zavlada među secesijskim vilama, na ulicama i trgovima okićenima adventskom rasvjetom i mirisom toplog čaja, kave i zamamne čokolade što se širi iz gradskih kavana uređenih u bečkom stilu.

ADVENT NA ŠPORERU / 1.12. – 7.1. / ISPRED UMJETNIČKOG PAVILJONA JURAJ ŠPORER
Bogata ugostiteljska ponuda i izvrsni programi čine Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park oko njega nezaobilaznom destinacijom u blagdansko vrijeme. Raskošno ukrašen prostor oko prepoznatljive rotonde, dodatno naglašen jedinstvenim svjetlosnim efektima i instalacijama, u prosincu i siječnju postaje opatijski zimski vrt u kojem se šum mora miješa s atraktivnim nastupima vrhunskih jazz, rock i pop glazbenika, a osjetnu harmoniju upotpunjuju tradicionalni božićni mirisi kuhanog vina, toplih čajeva i popularnih brzih jela koja se poslužuju u prigodno uređenim drvenim kućicama. Hrvatski muzej turizam predstavit će izložbu Orašar koju potpisuju opatijski umjetnici. U ranijim terminima Šporer je omiljeno okupljalište djece zbog zabavnih animacijskih programa, dok se u poslijepodnevnim i večernjim satima pretvara u pozornicu rezeviranu za „glazbene poslastice“.

ADVENT NA MRKATE / 2.12. – 31.12. / TRŽNICA
Tržnica ili „mrkat“ omiljeno je okupljalište Opatijaca, osobito u jutarnjim satima, stoga adventski program na ovom gradskom trgu uvijek vrvi životom. Uz tradicionalnu blagdansku ugostiteljsku ponudu, Advent na Mrkate ističe se jedinstvenom ponudom suvenira i božićnih poklona, unikatnih radova opatijskih obrtnika. Živost i odličnu atmosferu na gradskoj tržnici upotpunjuju zanimljivi programi za sve generacije.

LEDENA ČAROLIJA I BOŽIĆNI SAJAM / 1.12. – 14.1. / LJETNA POZORNICA
Ledena čarolija u prosincu i siječnju Ljetnu pozornicu u Opatiji pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora. Središnju poziciju tada zauzima atraktivno klizalište otvoreno za javnost, uz koje se odvija bogati popratni program. Neizostavni dio opatijske zimske priče je i Božićni sajam, organiziran oko klizališta, gdje se u rustikalnim drvenim kućicama, uz miris cimeta i klinčića te zvuk božićnih pjesama mogu kušati kuhano vino, kobasice, fritule i topla čokolada ili kupiti prigodni suvenir i poklon koji će svoje mjesto pronaći pod jelkom na božićno jutro.

FESTIVAL ČOKOLADE / 1. – 3.12. / KRISTALNA DVORANA HOTELA KVARNER
Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove, ali i male specijalizirane proizvođače originalnih slastica od čokolade. Izložbeni i prodajni dio Festivala čokolade smješten je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner gdje svaki proizvođač u svome prostoru predstavlja ono najkvalitetnije iz svoje ponude, no atraktivni programi poput radionica, predavanja, degustacija, koncerata i izložbi vezanih uz čokoladu održavaju se u svim opatijskim hotelima i restoranima, ali i umjetničkim galerijama I izložbenim paviljonima. Poseban dio manifestacije je „Opatijski paradoks“, jedinstveno događanje u kojemu se uz stručno vođenje sljubljuju okusi raznih vrsta čokolade i kvalitetnih vina iz regije.

BOŽIĆNA BAJKA U PARKU PRIRODE UČKA / 15. – 17.12. / POKLON, UČKA
Ljepota Opatijske rivijere zimi je toliko privlačna da joj niti Djed Božićnjak ne može odoljeti, pa iz Laponije tada stiže u svoju „rezidenciju“ smještenu na Učki – duboki snijeg i saonice koje vuku konji prava su scenografija za druženje sa simpatičnim bradatim djedicom na Božićnoj bajci u Parku prirode Učka. Tijekom tri dana sredinom prosinca, ovo događanje predstavlja užitak za djecu i njihove roditelje, jer dok se mališani druže s Djedom Božićnjakom i šapuću mu svoje božićne želje, roditelji imaju priliku opustiti se u idiličnoj atmosferi uz šalicu vrućeg čaja.

BOŽIĆNI KONCERTI, ROYAL HALL, CENTAR GERVAIS, ISPRED UP JURAJ ŠPORER, TRŽNICA, MILENIJ HOTELI, LIBURNIA RIVIERA HOTELI, CRKVA SV. JAKOVA
Božićni koncerti održavaju se tijekom cijelog prosinca s ponajboljim glazbenicima u opatijskim hotelima i dvoranama. Intimna i svečana atmosfera dočarana je impresivnom scenografijom koja simbolizira toplinu obiteljskog doma, a na repertoaru glazbenika izmjenjuju se tradicionalni hrvatski blagdanski napjevi i popularne domaće i inozemne božićne pjesme.

BOŽIĆNA IZLOŽBA OLDTIMERA /26.12. / ISPRED HOTELA MILENIJ

Atraktivni limeni ljubimci, od kojih najstariji potječu iz prve polovice prošlog stoljeća, predstavit će se javnosti na tradicionalnoj Božićnoj izložbi oldtimera. Ovo događanje izaziva veliku pozornost posjetitelja i prolaznika, koji imaju prilike razgledati luksuzne automobile koji usprkos svojem destljećima dugom životnom vijeku, zahvaljujući trudu njihovih vlasnika, još uvijek izgledaju kao novi.

DOČEK NOVE GODINE /31.12. / LJETNA POZORNICA, TRŽNICA, ISPRED UMJETNIČKOG PAVILJONA JURAJ ŠPORER
Doček Nove godine poseban je događaj u Opatiji, kao kulminacija božićno-novogodišnjeg programa koji traje od početka prosinca. Na u Opatiji se redovito okuplja desetak tisuća ljudi, kojima s pozornica „sretnu novu“ zažele slavna glazbena imena. Uz najbliže osobe i u društvu tisuća razdraganih posjetitelja, ovo je događanje najbolji način za oproštaj od godine na izmaku i ulazak u novu.

11:00-13:30 Ljetna pozornica
DJEČJI DOČEK NOVE GODINE U PODNE - party za najmlađe, animatori, dječja kulinarska radionica i jedaonica

22:00-02:00 Ispred UP J. Šporer
DOČEK NOVE GODINE UZ XFINITY BAND

22:00 Tržnica
DOČEK NOVE GODINE UZ NAJVEĆI VATROMET NA KVARNERU, KOKTELSE I LETEĆI ODRED

NOVOGODIŠNJA ZDRAVICA GRADONAČELNIKA / 1. 1. / TERASA HOTELA KVARNER
Novu godinu u Opatiji dočekuju tisuće gostiju, a 1. siječnja točno u podne okupljaju se na terasi hotela Kvarner gdje im se na sedam jezika izravno obraćaju opatijski gradonačenik i najbliži suradnici kako bi im poželjeli sreću i pozvali ih da se opet vrate u Opatiju. Najboljim željama i budućim druženjima nazdravlja se uz šampanjac poslužen u ekskluzivnoj čaši s ugraviranim prepoznatljivom opatijskim simbolom - djevojkom s galebom , koja gostima ostaje kao jedinstven poklon.

 

Tijekom trajanja manifestacije, subotom, nedjeljom i praznicima bit će omogućeno besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim površinama.

 


Organizator:

Turistička zajednica grada Opatija
051 271 310
tic@visitOpatija.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj