Kalendar događanja

Prikaži još događanja

MITAS 4 ISLANDS MTB STAGE RACE

11.04.2018. - 14.04.2018. / Baška

Otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab i ove godine će biti domaćini zaljubljenicima u brdski biciklizam. Iznimno atraktivni tereni i staze učinit će ovu utrku nezaobilaznom proljetnom avanturom za početak ljetne sezone.

Natjecatelji, organizatori i domaćini s nestrpljenjem iščekuju četvrto izdanje utrke Mitas 4 Islands. Utrka će na hrvatski Jadran privući gotovo 600 natjecatelja iz tridesetak zemalja – od Danske do Južnoafričke Republike.

Utrka će se održati od 11. do 14. travnja. Kreće iz Baške, a vozi se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Natjecatelji će kroz te četiri etape preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona.

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku skupljanja bodova. Naime, ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI.

Jedinstven koncept utrke svrstao ju je u najzanimljivije utrke tog tipa u svijetu a sinergija top događaja i turizma destinaciju ucrtava kao važnu točku na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture