Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Tjedan plave ribe

22.06.2018. - 29.06.2018. / Crikvenica

Turistička zajednica Grada Crikvenice je, inspirirana vrijednom ribarskom tradicijom, osmislila projekt "Cesta plave ribe", u sklopu kojega restorani na crikveničkoj rivijeri tijekom cijele godine nude ukusna i maštovita jela od plave ribe. Plava riba je nekad bila jedna od najznačajnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani, iznimno je hranjiva i zdrava. Tjedan plave ribe uvod je u cjelogodišnji program "Ceste plave ribe", a posjetitelji mogu uživati u prezentaciji jela na samom crikveničkom trgu.

Prezentacija „Ceste plave ribe“ održat će se u petak, 22. lipnja u centru Crikvenice od 19 sati. Sve posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, kao i kulinarska radionica s vrsnim kuharima Draganom Viskovićem i Nikolom Cossuttijem. Pripremat će se različita jela kao što su crkveniške rupice, brudit, tuna u saftu, domaća zelena tjestenina s tunom i salsom, fishburger i sl. A uz mene, plavu ribu, najbolje ide pokoja kapljica domaćega vina, stoga provjerite kakav smo par.
Očekuje vas i prezentacija ribolovnog alata. A za još veseliju atmosferu pobrinut će se glazbeni sastav „Nebuloza“.

U subotu, 23.lipnja, bit će veselo i u Jadranovu i u Crikvenici. Jadranovo priprema „Feštu od tune“ na rivi Mulina u 19 sati, a u centru Crikvenice se održava „Večer ribarske tradicije“ s početkom u 21 sat. Ponedjeljak je dan za „Ribarsku feštu od lokarde“ u centru Selca u 19 sati, a četvrtak, 28. lipnja, za dramaljsku lučicu Pazdehovu u kojoj će se također održati „Ribarska fešta od sardele i lokarde“ s početkom u 19 sati.

Vrijedne ruke naših ugostitelja za vas su pripremile menije po cijeni od 100,00 kn, koje ćete moći odabrati i kušati tijekom cijelog, promotivnog tjedna u nekima od ugostiteljskih objekata, a to su: „Amor“ (Crikvenica), „Bodulka“ (Crikvenica), „Domino“ (Dramalj), „Feral“ (Jadranovo). „Kantunić“ (Selce), „Karoca“ (Crikvenica), „Mendula“ (Crikvenica) i „Riva“ (Selce).

Tjedan plave ribe - promo ponuda u restoranima

Tjedan plave ribe - program

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture