Kalendar događanja

Prikaži još događanja

108. Plivački maraton Šilo - Crikvenica

15.08.2018. - 15.08.2018. / Crikvenica

Kolovoz je idealno vrijeme za održavanje jednoga od najstarijih plivačkih maratona u Hrvatskoj. Plivački maraton Šilo-Crikvenica tradicionalno se održava 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice, i tako već više od stotinu ljeta. Pliva se na utvrđenoj stazi od Šila prema Crikvenici, dužine 3500 m. Na maratonu svake godine sudjeluju ponajbolji plivači daljinskog plivanja iz Hrvatske i inozemstva, a natjecati se mogu i svi rekreativci, zaljubljenici u plivanje.

Start natjecanja je u 10 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta. Maraton se boduje za natjecanja CRO-CUP-a Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, a za vrijeme natjecanja se primjenjuju njihova pravila, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Svi zainteresirani natjecatelji moraju se prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici www.rivieracrikvenica.com i na poveznici http://goo.gl/forms/BoRzJjyjbhKZDwUb2 .
Prijave traju najkasnije do srijede, 8. kolovoza 2018. do 23:59 sati, a nakon toga roka prijave neće biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti kotizaciju (krajnji rok za uplatu je 10.8.2018.), i to:
a) natjecatelji prijavljeni do 31.7.2018. (do 23:59 h) moraju uplatiti 120,00 kn kotizacije (po plivaču)
b) natjecatelji prijavljeni nakon 1.8.2018. (od 00:00 h), a do krajnjeg roka (8.8.2018. do 23:59 h) moraju uplatiti 200,00 kn kotizacije (po plivaču). Presliku potvrde o uplati obavezno je dostaviti na e-mail: maraton@tzg-crikvenice.hr

U cijenu kotizacije uračunato je sljedeće: osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica-suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, diploma o sudjelovanju i zajednički ručak nakon utrke.
Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz su dužni organizatoru predočiti osobnu iskaznicu; za malodobne adresa roditelja).

108. Plivački maraton Šilo - Crikvenica - propozicija

 

Organizator:
 
Suorganizatori:
Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub „Crikvenica“, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", KPA "Crikvenica" i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce"
 
Pokrovitelji:
Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, "Eko-Murvica" d.o.o. i "Jadran" d.d. Crikvenica
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture