Prognoza za 26/05
Prognoza za 26/05
19 / 24

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Noć muzeja 2018

26.01.2018. - 26.01.2018. / Rijeka

Posljednji petak u siječnju već trinaestu godinu otvara vrata hrvatskih muzeja, galerija i raznih kulturnih ustanova i poziva sve na druženje u njihovim prostorima uz prigodne programe.

Noć muzeja ove je godine koncipirana kao dinamična manifestacija pod naslovom i olimpijskim geslom: „Muzeji i sport – brže, više, jače.../ Citius, altius, fortius...„. Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

U sportskom ozračju, Hrvatsko muzejsko društvo poručuje sportašima, navijačima, muzealcima i posjetiteljima – brže, više, jače... uz napomenu, i u Noći muzeja, kao i u sportskim natjecanjima – važno je sudjelovati!

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj