Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

14.01.2018. - 14.01.2018. / Rijeka

U sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) , uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12 sati će organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Želja je obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Ovom akcijom želi se istaknuti i važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

 
Na području Kvarnera događanje organiziraju Udruga turističkih vodiča Kvarner i Udruga turistički vodiča Liburnia. Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 14. 01. 2018. u 12 sati na sljedećim lokacijama:
Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci
Ispred crkve Gospe Trsatske na Trsatu
Ispred Gradske lože u Kastvu
Ispred zgrade Magistrata u Bakru
Trg Sv. Kristofora u Rabu 
Mali Lošinj (centar) 

 

Organizatori:

UTV Kvarnera
Predsjednica Tamara Kapetanović
091 453 8358

UTV Liburnia
Predsjednica Nasrin El Gharni
091 551 0199

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture