Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Program Astronomskog centra Rijeka povodom Međunarodnog dana planetarija

10.03.2018. - 10.03.2018. / Rijeka

Centar ove godine sudjeluje u projektu po deveti put, a program Centra istaknut je kao najbolji primjer/praksa za Međunarodni dan planetarija na internetskoj stranici Međunarodne udruge planetarija http://www.ips-planetarium.org/?page=IDP.

Manifestacija se obilježava diljem svijeta od 1995. godine s ciljem popularizacije planetarija i udruživanja strukovnih institucija, a tijekom dosadašnjih manifestacija Astronomski centar Rijeka posjetilo je više od 1500 ljudi.

Cijena ulaznica bit će prigodnih 10 kuna za sve posjetitelje za filmove i interaktivni show-ove u digitalnom planetariju, dok je dodatni program besplatan.

Program Međunarodnog dana planetarija, subota, 10. ožujka 2018.:
9.30 sati – Svemirska pričaona - u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić/tete pričalice - u predprostoru planetarija
10 sati – Zvjezdana igra, interaktivni show
10.30 sati – Svemirska pričaona - u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić/tete pričalice - u predprostoru planetarija
11 sati – Putovanje male zvijezde, film

19 sati – Film "Potraga za tamom" + 10 naj zviježđa, interaktivni show
20 sati – Zvjezdani stihovi i svemirski pejsaži – Prof. dr. sc. Rajka Jurdana - Šepić čita poeziju pod kupolom planetarija
20.30 – 21.30 sata - Vođena orijentacija po noćnom nebu (uz dobre vremenske uvjete) park ispred planetarija
Za dječje programe Svemirska pričaona zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna najava na broj telefona 051 455 700.

Izložbe: Planetarij u dječjim rukama i mašti - Izložba dječjih radova/vrtića i škola

Do sada je Astronomski centar Rijeka u obilježavanje ove manifestacije uključio brojne istaknute suradnike: Riječka vokalna skupina Putokazi s a capella koncertom i glazbenim performansom, OŠ Turnić s radionicama za učenike viših razreda, Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić s origami radionicama za vrtićarce i osnovnoškolce nižih razreda, koncertna skupina Diamante Classics s Operetom među zvijezdama, njemački redatelj, scenarist i producent filmova za planetarije Peter Popp s predavanjem o produkciji filmova za planetarije, Francuska alijansa Rijeka s izložbom fotografija "Eloge de l'avenir/Hvalospjev budućnosti" te riječki umjetnik Ivo Matošić s likovnim radionicama za vrtićarce i osnovnoškolce nižih razreda.

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture