Kalendar događanja

Prikaži još događanja

12. Fešta lošinjske kuhinje

25.04.2018. - 12.05.2018. / Mali Lošinj

Tijekom 12. Fešte lošinjske kuhinje ugostiteljski objekti punudit će dva jelovnika s domaćim specijalitetima pripremljenim od namirnica koje su se koristile u antici te uz čašu vina, a sve po popularnoj cijeni.

Specijalitete 16 lošinjskih ugostiteljskih objekata će od 25. travnja do 12. svibnja 2018. godine nuditi svojim gostima kroz dva jelovnika (riblji i mesni) po atraktivnim cijenama. Jelovnik s tri slijeda i čašom vina za 125 kuna zaintrigirat će brojne gastronome te oduševiti i najosjetljivije nepce.

Baš kao i današnja mediteranska prehrana, u antici je uobičajena hrana većine bila jednostavna i skromna, odnosno umjerena. Osim poznate mitske trijade; žito, masline i vino, namirnice i začini u receptima lošinjske kuhinje upravo su oni za koje je potvrđeno da su bili u upotrebi u antičkoj Grčkoj.

U slijedećim ugostiteljskim objektima tijekom travnja i svibnja moguće je isprobati raznovrsne specijalitete: Restoran Artatore, Gostiona Baracuda, Restoran Bocca Vera, Konoba Bora bar, Konoba Cigale, Deveron gastro pub, Restoran Diana, Restoran Eki, Restoran Manora, Restoran Marina, Restoran Punta, Konoba Silvana, Restoran Televrin, Restoran Veli žal i Restoran Za kantuni.

 

Organizator:

Turistička zajednica grada Mali Lošinj


Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture