Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Rijeka detox

07.04.2018. - 14.04.2018. / Rijeka

Riječki ugostitelji će u svojim objektima pripremati jela s divljim šparogama, medvjeđim lukom, koprivom, cikorijom, mišancom i drugim namirnicama za vitalnost i bolje zdravlje, uz popratna događanja i stručna predavanja o detoksu i postizanju balansa u životu.

Ri gastro započinje u subotu, 7. travnja, jednodnevnom Zdravom tržnicom kod Kazališnog parka, s ponudom zdravih namirnica i proizvoda malih lokalnih proizvođača: OPG Kenda, OPG Sokić, OPG Kurbegović, OPG Mrvoš, Socijalna zadruga Put, Pekarski obrt Demetra, OPG Hela Liverić, OPG Maretić, OPG Bogdanić, First in the raw, Hortiriviera i eko trgovina Prokulica.

Manifestacija se nastavlja do subote, 14. travnja u ugostiteljskim objektima Rijeke i okolice uz ponudu jela s divljim šparogama, medvjeđim lukom, koprivom, mišancom i drugim namirnicama za vitalnost i bolje zdravlje. Detoks jela koja će se nuditi tijekom Ri gastro dana inspirirana su receptima Dunje Gulin, Sandre Kolonić & Gaia Nove i dr. sc. Silvije Zec Sambol, dr. med.
Ugostitelji-partneri koji sudjeluju u Ri gastro – Rijeka detox tjednu su Bistro Mezanin, Bistro Placa 51, Bistro Conca d'Oro, Konoba Volta, Bistro Kostrenka, Brasserie As, Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran Aerosteak, Restoran Porto Grillo, Konoba Blato, Restoran hotela Continental, Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Kavana & Bar Grad, Slastičarna Ebba's cuisine, Cacao Coffe & Sweets Bar, Rica Gluten Free, Samovar bar i trgovina bio&bio.

Promišljanje o prehrani i preuzimanje odgovornosti za svoje zdravlje, neophodno je u današnjem stresnom stilu života. Sve što unosimo u organizam utječe na naše osjećaje, izgled, energiju i vitalnost, a dodatno izlaganje stresovima i naporima onemogućuje tijelu eliminirati sve nakupljene toksine, što se dugoročno loše odražava na naše zdravlje. Detoksikacija je način uklanjanja nakupljenih štetnih tvari, te vraćanje tijela i duha u ravnotežu – na prirodan način, o čemu će se više moći saznati na stručnim predavanjima koja će se održavati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a ulaz će biti slobodan.

Program je dodatno obogaćen danima detox čajeva u Samovaru, radionicom sirove hrane u konobi Nebuloza uz Sandru Kolonić iz udruge Gaia Nova te posebnim pogodnostima i savjetima o detoksu u bio&bio trgovini.

---

PROGRAM

7.4. ZDRAVA TRŽNICA, kod Kazališnog parka do Riječke tržnice, od 9 do 14 sati
Ponuda zdravih namirnica i proizvoda od malih lokalnih proizvođača: OPG Kenda, OPG Sokić, OPG Kurbegović, OPG Mrvoš, Socijalna zadruga Put, Pekarski obrt Demetra, OPG Hela Liverić, OPG Maretić, OPG Bogdanić, First in the raw, Hortiriviera i eko trgovina Prokulica.

7.-14.4. PONUDA JELA OD SAMONIKLOG BILJA I DRUGIH DETOKS NAMIRNICA, ugostiteljski objekti Rijeke i okolice
Detoks jela pripremljena po receptima Dunje Gulin, Sandre Kolonić & Gaia Nove, dr. sc. Silvije Zec Sambol, dr. med.

STRUČNA PREDAVANJA O DETOKSU I POSTIZANJU BALANSA U ŽIVOTU, Gradska vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16 - ulaz slobodan
10.4. Detoks organa po godišnjim dobima, dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med., integrativna liječnica / Detoks od A do Ž, Dunja Gulin, autorica knjige "Detoks program od A do Ž", od 18 do 20 sati
13.4. Žene i muškarci u hormonskoj ravnoteži, Dr. Sanja Toljan, dr. med., autorica uspješnice "Čudesna moć hormona"/ Hormonalnom yogom i tehnikama disanja do balansa, Renata Reiner, certificirana instruktorica hormonalne yoge, od 18 do 20 sati

DANI DETOX ČAJEVA U SAMOVARU
9.-14.4. Dani zelenog čaja, Samovar bar, Trg Matije Vlačića Flaciusa 2
9. i 12.4. Cjelodnevna degustacija ZIP (Zdravlje Iz Prirode) čaja, Samovar tea shop, Trg Matije Vlačića Flaciusa 7
7.-15.4. Popust 10% na detox čajeve (100% Pure green tea, Artičoka, Kopriva i ZIP), Samovar tea shop, Trg Matije Vlačića Flaciusa 7 i ZTC RIJEKA, Zvonimirova 3

12.4. DETOX RADIONICA SIROVE HRANE – od predjela do deserta, Konoba Nebuloza, Titov trg 2, od 17 do 19.30 sati
Učite i jedite zdravo sa Sandrom Kolonić iz udruge Gaia Nova
Cijena radionice s konzumacijom jela: 250 kuna po osobi
Informacije i rezervacije mjesta: 098 258 861

7.-14.4. POSEBNE PRILIKE I POGODNOSTI U BIO&BIO TRGOVINI, Ivana Zajca 24
bio&bio obilježava 10 godina postojanja u Rijeci
bio&bio savjetnike pitajte sve o detoksu pomoću zobi, najboljoj „hrani za život“ i moćnom superfoodu, s popustom od 15% na istaknute namirnice

 

Organizator:

Turistička zajednica grada Rijeke

www.rigastro.visitRijeka.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture