Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Praznici u ACR-u - program Astronomskog centra Rijeka tijekom proljetnih praznika

03.04.2018. - 06.04.2018. / Rijeka

I ove godine u Astronomskom centru Rijeka tijekom proljetnih praznika odvijat će se prigodni program, a bit će posvećen teleskopima.

Od 3. do 6. travnja 2018. godine u digitalnom planetariju s početkom u 17 sati posjetitelji će moći pogledati film Dva mala komada stakla. Program će se nastaviti u velikoj sali u 17.30 sati s prezentacijom Teleskop - naš vremenski stroj.

Film Dva mala komada stakla sinkroniziran je na hrvatski jezik te gledatelje upoznaje s otkrićem i razvojem teleskopa. Tijekom filma moći ćete saznati kako su izgledali prvi teleskopi, kako izgledaju oni najveći na svijetu te koji su izazovi najnovije generacije teleskopa i opservatorija.

Prezentacija Teleskop - naš vremenski stroj, u organizacijji Akademskog-astronomskog društva Rijeka, predstavit će taj jedinstveni instrument pomoću kojeg možemo promatrati u nevjerojatne daljine i koji ujedno omogućuje pogled u prošlost. U prezentaciji će posjetitelji saznati koliko su daleko od nas neki bliski i neki daleki objekti i moći će razgledati razne vrste i montaže teleskopa i upoznati se s načinom njihova rada.

Programi u digtalnom planetariju i velikoj sali tematski su povezani te se mogu kombinirati ili pogledati odvojeno.

Cijene ulaznica za planetarij:
20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom.
Cijene ulaznica za prezentaciju u velikoj sali: 10 kuna.

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T: 051 455 700; F: 051 455 701
astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture