Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Prirodoslovni muzej Rijeka - program za studeni 2018

01.11.2018. - 30.11.2018. / Rijeka

Edukativne radionice Malac muzealac
10. i 24. studenog 2018., Muzej


Radionice Malac muzealac: prirodoslovno - likovne radionice za djecu od 3 do 6 godina, održavaju se u Muzeju od 09:30 do 10:30 sati;
Djeca će, u izrazito opuštenoj i zabavnoj atmosferi, otkrivati i istraživati stalni postav, razne muzejske predmete, prirodne pojave i zanimljivosti u svijetu koji ih okružuje. Koristeći različite likovne tehnike spoznat će kako promatrati, uočavati i razumijevati svijet prirodoslovlja u našem Muzeju. Razvijat će kreativnost i maštu, družit se s roditeljima, a možda steći i nova prijateljstva.
- Autorica i voditeljica: Božena Viduka, mag.lik.ped.
- S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti. detaljnije informacije bit će dostupne na društvenoj mreži Facebook @Prirodoslovni.muzej.Rijeka


Edukativne radionice Budi šašavi znanstvenik
10. i 24. studenog 2018., Muzej


Radionice Budi šašavi znanstvenik: prirodoslovne radionice za djecu od 7 do 10 godina, održavaju se u Muzeju od 10:30 do 12:30 sati;
Polaznici radionice će kroz edukativne i interaktivne prirodoslovne radionice upoznati zabavnu stranu fizike, kemije, biologije i matematike. Kroz različite tematske radionice otkrit će svijet prirodoslovlja na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, igru i kreativnost. Cilj je, tematskim igrama i interaktivnim pokusima, djeci proširiti znanje i interes za prirodne znanosti.
- Autorica i voditeljica: Katarina Kolak, studentica inženjerstva i fizike materijala
- S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti. Detaljnije informacije bit će dostupne na društvenoj mreži Facebook @Prirodoslovni.muzej.Rijeka


Proslave rođendana/edukativne radionice Odrasti s muzejem!
tijekom cijelog mjeseca


Proslave rođendana u obliku edukativnih radionica osmišljene su kako bi djeca od 5 do 15 godina svoj najdraži dan provela na poseban, drugačiji i kreativan način.
Više informacija možete doznati na web linku http://www.prirodoslovni.com/rodendan/ te na društvenoj mreži Facebook @edukativni.rodendani

Za dob od 5 do 11 godina nudimo šest različitih, veselih i zanimljivih tema uz koje djeca uče kroz igru: Jurski park, Šašavi znanstvenici, Divlji Kvarner, Mrak rođendan, Morske mudrolije i Ledeno doba. Radionice se održavaju prema dogovoru, radnim danima i vikendom te pod stalnim vodstvom animatorica pedagoške struke.
Novija ponuda Muzeja je radionica Kasni rođendan s temom MisteriUM namijenjen djeci od 11 do 15 godina starosti. Misteriozni rođendan traje od 20 do 23 sata, a provodi se petkom, subotom ili nedjeljom. Radionicu vode animatorice pedagoške struke.

U vrijeme dok djeca prisustvuju radionicama proslave rođendana, roditeljima i pratiteljima nudimo besplatan razgled stalnih postava i izložbi u Muzeju.
Informacije i rezervacije: edukacija@prirodoslovni.com, 051 553 669


Izložba Ta simpatična crvolika čudovišta s morskog dna
izložba podvodnih fotografija Marinka Babića


Simpatična čudovišta su organizmi koji se ističu različitošću vrsta, od šarenih do bioluminiscirajućih, od slobodnoplivajućih do onih koji žive na na dnu mora i oceana. Svi su oni našli načina da se prilagode i zavladaju morima. To su crvoliki, uglavnom morski beskralješnjaci (mnogočetinaši, Polychaeta), široko rasprostranjeni u svim morskim staništima, od zone plime i oseke pa sve do najvećih dubina.
Na izložbi je podvodnom fotografijom predstavljeno 20 najčešćih vrsta koje možemo susresti u sjevernom Jadranu i koje imaju veliku ulogu u održavanju prirodne ravnoteže.
Izložbu prate katalog mnogočetinaša Jadrana i mobilna aplikacija Plavo oko koja povezuje stručnjake i sve one koji vole boraviti uz more, na i u moru, sudjelovati u zaštiti Jadrana i više toga doznati o biljkama i životinjama u moru, a u Muzeju se može razgledati i zbirka mnogočetinaša Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Izložba je postavljena na dvije lokacije - u Muzeju, te u prostoru Riječke ribarnice.
Postav izložbe: Milvana Arko Pijevac, Barbara Mikac, Borut Kružić


Stalni postavi u Rijeci:
• Geološka prošlost Jadrana;
• Geologija riječke regije;
• Akvarij – multimedijalni centar;
• Kukci, vodozemci i gmazovi, ptice i sisavci riječkog područja;
• Plavetnilo - raznolikost života u podmorju Kvarnera;
• Primorski botanički vrt


INFORMACIJE:
Prirodoslovni muzej Rijeka
Lorenzov prolaz 1, Rijeka
Telefon: 051 553 669
E-mail: info@prirodoslovni.com, marketing@prirodoslovni.com

RADNO VRIJEME:
ponedjeljak – nedjelja: 9-20 sati
praznikom zatvoreno


Lokacija: Stalni postav u Kaštelu Zrinskih, Kralja Tomislava 1,Brod na Kupi privremeno je zatvoren zbog uređenja novog postava.

INFORMACIJE:
Stalni postav u Kaštelu Zrinskih
Kralja Tomislava 1, Brod na Kupi
Telefon: 051 629 302, 553 669
E-mail: info@prirodoslovni.com, marketing@prirodoslovni.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture