Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Opatija karneval 2019: Maškarani klapski Maraton

22.02.2019. - 22.02.2019. / Opatija

Vokalne bravure renomiranih klapa, koje se natječu u izvedbama karnevalskih pjesama, ali i nadmeću atraktivnošću maske i nastupa.

Lokacija: hotel Kvarner, s početkom u 20 sati.

Pod ravnanjem nezaobilaznog voditeljskog dvojca Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete zapjevat će: Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Teha iz Cresa, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Ženska klapa Hreljin, Ženska klapa Kastav, Mješovita klapa Reloj iz Splita, te muške klape Mirakul Opatija, Skalin Matulji i Kastav.

Svaka klapa je maskirana, izvodi po jednu skladbu, a nemali je broj klapa koje pripremaju i posebne scenografije i koreografije, na oduševljenje uvijek veselo raspoložene publike.

Osim natjecateljskog dijela, priprema se i revijalni dio u kojem će nastupiti izuzetno popularna "Škola armunike Nika Polesa", a novost je i maškarani ples pod kristalnim lusterima koji će se održati odmah po proglašenju najboljih i na kojem će publiku zabavljati jedinstveni Duško Jeličić Dule & Bonaca. Poseban vizualni i audio pečat atmosferi će dati i zvončari pa će tako dvoranom prodefilirati Grobnički dondolaši i Opatijski latičari.

Broj ulaznica je ograničen, a ulaznice su krenule u prodaju po popularnim cijenama: 30 kuna u pretprodaji i 40 kuna na dan eventa.
Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima: Festival Opatija, Croatia Records Rijeka, Dallas Records Rijeka, Foto Revija Rijeka, Caffe bar Nad urom Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena...

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture