Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Maškare va Kostrene 2019

12.01.2019. - 06.03.2019. / Kostrena

Nova mesopusna sezona započet će prvu subotu nakon blagdana Sveta Tri kralja. Špažićari će u subotu, 12. siječnja u Narodnoj čitaonici Sveta Lucija preuzeti ključeve Općine Kostrena te podići mesopusta Mićela kao krivca za sve nedaće u proteklih godinu dana.

Tradicionalni mesopusni tanci održavat će se kroz siječanj, veljaču i dio ožujka, počevši od 12. siječnja pa do 1.ožujka , u vremenu od 21:30 do 4 sata ujutro te će se održati čak dvije nedjeljne dječja redute i to 27. siječnja i 10. veljače .
Za zabavno-glazbeni program zadužena je grupa Venus iz Kraljevice.
Mjesto održavanja je dvorana Narodne čitaonice u Svetoj Luciji.

Na mesopusni utorak 05. ožujka Špažićari obilaze Kostrenu uzduž i poprijeko posjećujući ugostiteljske objekte i na taj način obilježavajući posljednji dan pod maskama. Taj dan je poznat po nazivu Marća po Kostrene.
Slijedeći dan, na čistu srijedu 06. ožujka, mesopustu Mićelu sudit će se i presudit za sva (ne)djela koja je učinio i za koja ga se tereti. Špažićari ovim putem pozivaju sve ljude dobre volje željne zabave i maškaranog kravala, sve udruge koje djeluju na području Općine Kostrena i šire da svojim dolaskom uveličaju ova maškarana događanja.
I za kraj, Špažićari podsjećaju na moto kostrenskih maškara koji ukratko najavljuje ono što nas očekuje tijekom gotovo dva mjeseca maškaranja: Krepat, ma ne poć spat!

 

Organizator:

Karnevalska udruga Špažićari

Turistička zajednica općine Kostrena

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture