Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Hrvatski muzej turizma - izložba: "Bio jednom jedan car"

25.01.2019. - 10.04.2019. / Opatija

Izložba “Bio jednom jedan car” dio je najpoznatije muzejske nacionalne manifestacije “Noć muzeja 2019.” na kojoj ćemo prvi put predstaviti mnogobrojne ugledne carske glave i članove njihovih obitelji koji su posjetili Opatiju i u njoj boravili.

Djelić bogate i osebujne povijesti grada Opatije svakako čine i impozantna imena careva, kraljeva, carevića, grofova, kneginja i brojnih drugih članova najuglednijih carskih i kraljevskih dvorova iz Europe i cijeloga svijeta. Oni svakako predstavljaju dijamantni pečat vremena i potvrdu uzbudljive povijesti ovoga grada.

Opatiju su posjetili austrijska carica i ugarsko-hrvatska kraljica Sissi i njen suprug car Franjo Josip I., kći francuskoga kralja, grčki kralj, unuk ruskog cara, japanska princeza i brat njemačke carice i svatko od njih je na svoj način sudjelovao u razvoju grada i to u vrijeme bez interneta i elektronske pošte. Vrlo brzo, upravo zahvaljujući uglednim imenima s europskih i svjetskih kraljevskih dvorova, Opatija postaje turistički imperativ.

Izložba će se održati u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" od 25. siječnja do 10. travnja 2019. godine.
Cijena ulaznice za vilu Angiolinu i UP "Juraj Šporer" je 20,00 kn (zajednička ulaznica).

U vrijeme održavanja manifestacije “Noć muzeja 2019.” za sve posjetitelje ulaz je besplatan u oba objekta kojima upravlja Hrvatski muzej turizma.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture