Kalendar događanja

Prikaži još događanja

13. Fešta lošinjske kuhinje

25.04.2019. - 25.05.2019. / Mali Lošinj

Najpoznatiji stanovnik Lošinja, antička brončana statua Apoksiomen i ove je godine glavni akter 13. Fešte lošinjske kuhinje. U organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, 15 lošinjskih restorana, 3 vinara i učenici Srednje škole Ambroza Haračića na malološinjskom trgu 25. travnja 2019. godine predstavit će lošinjske specijalitete pripremljene od namirnica koja su se koristile u doba antike, na službenom otvorenju 13. Fešte lošinjske kuhinje.

Te iste specijalitete 15 lošinjskih ugostiteljskih objekata će od 25. travnja do 25. svibnja 2019. nuditi svojim gostima. Radi se o dva jelovnika (riblji i mesni, s tri slijeda i čašom vina ) po atraktivnim cijenama, a baš kao i današnja mediteranska prehrana, u antici je uobičajena hrana bila jednostavna i skromna, odnosno umjerena. Osim poznate mitske trijade (žito, masline i vino), namirnice i začini u receptima lošinjske kuhinje upravo su oni za koje je potvrđeno da su bili u upotrebi u antičkoj Grčkoj.

U sljedećim ugostiteljskim objektima tijekom travnja i svibnja, u sklopu Fešte lošinjske kuhinje, moguće je isprobati raznovrsne specijalitete: Restoran Artatore, Gostiona Baracuda, Restoran Bocca Vera, Konoba Bonifačić, Konoba Cigale, Deveron gastro pub, Restoran Diana, Restoran Eki, Restoran Marina, Restoran Poljana, Restoran Punta, Konoba Silvana, Restoran Televrin, Restoran Veli žal i Restoran Za Kantuni.

 

Organizator:

Turistička zajednica grada Mali Lošinj

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture