Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival skulpture u pijesku

11.06.2019. - 14.06.2019. / Lopar

Rajska plaža u Loparu na Rabu osmu godinu za redom postat će domaćin zanimljivih skulptura izrađenih od loparskog pijeska...

Festival skulpture u pijesku - program

Ono po čemu se Lopar posebno ističe među mnoštvom turističkih destinacija su zasigurno njegove prekrasne pješčane plaže kojih ima čak 22. Pijesak je tako na neki način loparski "suvenir", a njegova posebna "promocija", i to, možemo reći, vrlo uspješna, je Festival skulpture u pijesku kada loparske plaže na nekoliko dana postaju poprište stvaranja nesvakidašnje umjetnosti iz pijeska. Iz maštovitih i kreativnih ideja sudionika izrastaju originalne pješčane skulpture, a jedini sastojci kojima se sudionici Festivala služe su naravno pijesak i voda. Osim najboljih skulptura, nagrađuju se i najbolje fotografije s temom loparskog pijeska. Oduševljenje prolaznika i kupača koji svakodnevno obilaze skulpture u velikom broju, motivacija nam je da se Festival ponavlja iz godine u godinu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=cCYgn-d9MR0

Festival skulpture u pijesku traje od 10. do 14. lipnja 2019. godine. Prvi dan rezerviran je za pripremu terena i dopremanje pijeska, dok su utorak, srijeda, četvrtak i petak dani kada umjetnici izrađuju skulpture. U popodnevnim satima u petak, 14. lipnja završavaju se skulpture i predaju fotografije te slijedi ocjenjivanje u obje kategorije i proglašenje pobjednika. Cijeli festival završava koncertom Tribute to Abba. 


Organizator:

Turistička zajednica općine Lopar

Centar za kulturu Lopar

 

Pokrovitelji:
Općina Lopar, Turistička zajednica Grada Raba, Karlovačko i Romerquelle

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture