Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Tjedan plave ribe - Cesta plave ribe

07.06.2019. - 14.06.2019. / Crikvenica

Od 07. do 14. lipnja na Rivijeri Crikvenici održava se sedmi po redu Tjedan plave ribe, i ove godine, naravno, posvećen plavoj ribi, vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja. Ovaj je zanimljiv tjedan dio projekta "Cesta plave ribe", koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice, nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom.

Podsjeća na važan dio ovdašnjega identiteta i vrijedne crikveničke ribare, koji su već u 18. stoljeću bili jako cijenjeni i poznati diljem svijeta po svojim vještinama.

Plava će riba tijekom svoga tjedna plivati baš u svim mjestima rivijere zahvaljujući marljivim kreativcima koji su pripremili posebne jelovnike po cijeni od 100 kuna, i to u ugostiteljskim objektima: u Crikvenici restorani "Amor", "Bodulka" i "Trabakul", u Dramlju "Domino", "Feral" u Jadranovu te "Kantunić" i "Riva" u Selcu.

 

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: PŠRD Arbun, Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce", Jadran d. d., Restoran Domino, Vinarija Pavlomir, Obrt za ribarstvo Sipar
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Eko Murvica d.o.o.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture