Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Krk Food Fest: Okusi proljeća

19.04.2019. - 31.05.2019. / Krk

Krk Food Fest: Okusi proljeća, naziv je manifestacije koja se od 19. travnja do 31. svibnja 2019. godine održava u 20-ak restorana otoka Krka. Prilika je to za uživanje svim čulima u prekrasnim krčkim vizurama i okusima.
Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi iz mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima.
Restorani su ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju brojne delicije sa šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.

U Njivicama, restoran Rivica nudi 10-ak delicija sa šparogama, među kojima su i Ravioli punjeni skutom i šparogama u umaku od tartufa, Fritaja i Rižoto sa šparogama, Poširani file lubena s purom od šparoga, Pašticada – junetina sa zelenim šurlicama od šparoga i Slatka šparoga – bijela čokolada, šparoga, lješnjak.

U Malinskoj, u restoranu Mulino, možete uživati u Juhi od šumskih šparoga, Fritaji sa šparogama, Šurlicama sa šparogama, kozicama i skutom, Pečenom janjetinom pod pekom ili na ražnju, Palačinkama sa skutom… U konobi Bracera nude Svježi ovčji sir sa šparogama na palenti i maslinovom ulju i namaz od skute s tartufima, Rižoto od šparoga, Domaću tjesteninu u šalši od pomidora s kozicama i šparogama, Mariniranu janjetinu u maslinovom ulju i ružmarinu na žaru, a po narudžbi Janjetinu pod pekom. Bistro Toni nudi dva proljetna menija, mesni i riblji, a među specijalitetima su mu Proljetna salata sa šparogama, Pačja prsa s povrćem, Lignje u brudetu sa palentom. U konobi Intrada, nude se Fazzoletti sa svježim sirom i špinatom, Domaća janjatina na žaru, Pastirski pijat i Knežev presnac. U Noštromu u Malinskoj, moći ćete probati Proljetnu salatu sa sirom i orasima, Makarune s pestom, Fritaju i rižoto sa šparogama, Domaće šurlice s lignjama te Presnac od mladog ovčjeg sira. U restoranu Primorska koliba nudi se: Skuta sa jadranskim škampima i šparogama, Salata od morskih plodova sa bobom, Rižoto s jadranskim kozicama , škampima i motarom, Grdobina s pireom od boba i motara, Panacotta sa šparogama i Domaći crumble sa šparogama.
U Kući krčkog pršuta Žužić možete kupiti krčke suhomesnate proizvode te uživati u Pašteti od pršuta i mladog sira, Krhu s pršutom, Maneštri s pršutom i proljetnim krčkim povrćem te Šurlicama s krčkim pršutom i divljim šparogama.
U konobi Pod prevolt u Milohnićima, u ponudi je Janjetina lešo s povrćem te na gulaš, pod pekom i na žaru, Fritaja i šurlice sa šparogama, Juha od koprive, Brudet od sušene hobotnice i Palačinke sa skutom i medom.
U Glavotoku možete birati između 15-ak jela s okusima proljeća, a među njima su Pašteta od janjeće jetrice, Janjeća ragu juha, Janjeći gulaš s domaćim njokima, File oslića sa šparogama, Presnac…
U Volsonisu, u gradu Krku, uz brojne proljetne delicije nude i Primorsku maneštru od koprive, Sarmice od domaće janjetine u listu vinove loze (tijekom svibnja), Domaće šurlice sa žvacetom od janjetine te Janjeći pršut. Konoba Šime nudi Šurlice sa šparogama i pršutom. Restoran Marina od okusa proljeća nudi: Krem juhu od šparoga, Tagliatu od bifteka s brusketom od šparoga i pestom od šparoga, Svinjski lungić na rižotu od šparoga, Pečenu janjetina (uz prethodnu najavu najmanje 4 osobe) i Bodulski pijat - file plemenite ribe u umaku od žlahtine uz tostiranu palentu i rigu. Konoba Galija nudi Šurlice sa škampima i šparogama te Raviole punjene jadranskim kozicama i crnim tartufom.
U Vrbniku, restoran Vinotel Gospoja nudi Kuhano-pohano jaje s mariniranim šparogama, Tagliatelle s rakovicama i crnim tartufom, Zlatni sorbet žlahtina te Rebarca mlade janjetine s kremicom od ovčjeg sira. Restoran Nada, Vrbnik nudi u proljetnoj ponudi Domaće zelene torteline od ovčje skute s kaduljom, Janjeće kotlete u otočkom bilju s palentom i povrćem, Roastbeef s kremom od muštarde i Poviticu – domaći kolač od ovčje skute.
U Puntu, restoran Marina među 15-ak proljetnih delicija nudi i Krem juhu od šparoga, Junjeći biftek sa šparogama, pršutom i aromatiziranom palentom, Riblji file sa šparogama i kozicama…
U Baški, u Heritage hotelu Forza nude 10-ak proljetnih jela, a među njima su i Brusketa s fritajom od šparoga i pršutom, Janjeće iznutrice s palentom, Ramstek na žaru s rižotom od šparoga, Proljetna pizza i Krema od skute. U hotelu Tamaris, ponuditi će vas Šurlicama s janjećim gulašom. U Cicibeli u Baški, uz brojne delicije, u ponudi je i Janjeći kotlet sa žara s krumpirom pečenim s ružmarinom, Domaće kozice u dijon senfu i wiskyju i Domaće šurlice s kvarnerskim škampima i vongolama…
U Šilu, u restoranu Zeba će vam pripremiti janjetinu pod pekom, s time da računate da priprema traje barem tri sata, pa ju je dobro ranije naručiti. Ponuditi će vas i Šurlicama s 4 vrste sira, Domaćim sarmama i Odojkom s ražnja.
U Klimnu, u restoranu Žal, možete uživati u Mozaiku od šparoga, rotkvica i prepeličijih jaja, Domaćim raviolima od špinata i skute sa guanciale pancetom, Janjećoj plećkici s alter-egom od povrća i Canele i espuma od skute sa jagodama.
U Omišlju, u restoranu Maris nude Tartar od tune, Brodet od sipe s palentom i Janjeći kotlet.

Okusni razlozi za dolazak na Krk su brojni, a kako je trenutačno za manifestaciju prijavljeno preko 100 različitih jela, predlažemo da pogledate i stranice na kojima se nudi smještaj.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice u suradnji s Gastronautima.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture