Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Outdoor dan Parka prirode Učka

01.05.2019. - 01.05.2019. / Opatija

Cjelodnevni program prilagođen sudionicima svih dobi i sposobnosti, ispunjen zanimljivim aktivnostima od jutarnjih do poslijepodnevnih sati, koje uključuju hodanje, nordijsko hodanje, planinarenje, trčanje, biciklizam i jahanje.

Outdoor dan Parka prirode Učka ponudit će u srijedu, 1. svibnja, pregršt dobrih razloga za boravak na najvišoj istarskoj i kvarnerskoj planini. Uz prirodne ljepote, bogatstvo flore i faune te brojne pješačke, biciklističke i planinarske staze, sportaše, rekreativce i ljubitelje boravka na otvorenom privući će i osmišljen program ispunjen zanimljivim aktivnostima od jutarnjih do poslijepodnevnih sati, koje uključuju hodanje, nordijsko hodanje, planinarenje, trčanje, biciklizam i jahanje.

Sportsko-rekreativne aktivnosti krenut će već od 10 sati, za kada je najavljen start biciklijade za djecu i roditelje na Vojak, u organizaciji Biciklističkog kluba „Grobnik“. Prijave se primaju od 9 do 9:45 sati iznad restorana „Dopolavoro“, a u isto vrijeme i na istom mjestu svi zainteresirani moći će se prijaviti i za 11. Mama i beba Učka maraton u organizaciji KŠR „Gorovo“, čiji je start zakazan u 10:30 sati.

U isto vrijeme s Poklona će krenuti dvije rute nordijskog hodanja. Treking ruta, u organizaciji KŠR „Gorovo“, povest će sudionike na uspon do Vojaka dok je povratak na Poklon planiran oko 15 sati, a lagana ruta, u organizaciji JU Park prirode Učka, proći će Land art stazom i hodače voditi preko Stražice i Sapaćice natrag do Poklona, gdje se očekuju oko 14 sati. Za one sklonije nešto zahtjevnijoj avanturi, PD Opatija organizirat će planinarski pohod na Ošalj, sa startom s Poklona u 10:30 sati te povratkom na istu lokaciju oko 15 sati.

Offroad duathlon „Učka“, utrka izdržljivosti koja povezuje trčanje i vožnju bicikle, kao prvo kolo Offroad duathlon lige PGŽ, krenut će u 11 sati iznad restorana Dopolavoro, u organizaciji BK Grobnik i GroeX. Biciklistička ruta duga je 24 kilometra, a trkačka ruta 6,5 kilometara, a predprijave se zaprimaju putem Facebook stranice lige. Kotizacija iznosi 80 kuna, a za najuspješnije po kategorijama (pojedinačno muškarci i žene te muški, ženski i mješoviti parovi) osigurane su medalje te pokloni iznenađenja.

U sklopu manifestacije Outdoor dan Parka prirode Učka organizirane su i popratne aktivnosti jahanja konja, uz promotivnu cijenu za roditelje i djecu. Osim „obiteljskog jahanja“, organizirano je i terapijsko jahanje, za osobe s invaliditetom koje će prezentirati Udruga osoba s invaliditetom Opatija.

Poseban dio čitave manifestacije bit će Zdravi kutak, gdje će - zahvaljujući volonterima Crvenog križa Opatija - sudionici biti educirani o zdravoj prehrani te će moći izmjeriti tlak i dobiti pokoji dobar savjet za poboljšavanje svog psihosomatskog statusa.

Sudjelovanje na svim programima osim Duathlona – za koji se plaća kotizacija od 80 kuna - besplatno je uz obaveznu prijavu u TIC-u Turističke zajednice grada Opatija na telefon 051/271 310 ili e-mail: tic@visitopatija.com. Mjesta su ograničena, rezervacije se primaju do popunjenja kapaciteta, a za sudjelovanje je obavezna planinarska obuća, odjeća i bočica s vodom.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture