Kalendar događanja

Prikaži još događanja

14. Europsko prvenstvo mažoret timova

12.06.2019. - 16.06.2019. / Crikvenica

I ove će godine Crikvenica ugostiti najbolje europske mažoretkinje, koje će sudjelovati na 14. Europskome prvenstvu mažoret timova u Gradskoj sportskoj dvorani... 

14. Europsko prvenstvo mažoret timova - program

Na ovo se zanimljivo prvenstvo kvalificiralo i prijavilo 80 timova s oko 850 mažoretkinja iz ukupno 6 zemalja: Češke, Slovačke, Bjelorusije, Bugarske, Poljske i Hrvatske. Među 12 timova iz Hrvatske (od čega 10 članova Hrvatske udruge mažoret timova) svoje su mjesto našle i sjajne crikveničke mažoretkinje, koje će, osim natjecateljske, imati i ulogu domaćina i pobrinuti se da se njihove kolegice iz ostalih zemalja i dijelova Hrvatske osjećaju ugodno i dobrodošlo. Vidjet ćemo mažoretkinje triju različitih dobnih razreda – kadetkinje, juniorke i seniorke, koje će nastupati u kategorijama solo, solo s 2 štapa, duo-trio, mini i velike formacije, baton flag, mix i show te vješto baratati rekvizitima (štap, pom-pom, zastave).

Organizator 14. Europskoga prvenstva mažoretkinja je Hrvatska udruga mažoret timova.

Pokrovitelji su Hrvatsko udruženje mažoret timova, Internacionalna federacija mažoret sporta, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i „Eko-Murvica“ d.o.o.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture