Kalendar događanja

Prikaži još događanja

9. Fešta od črešanj

15.06.2019. - 21.06.2019. / Crikvenica

Glavnina zbivanja odvijat će se u centru Crikvenice, a sve kreće u subotu, 15. lipnja u 9 sati. Posjetitelji će moći kupiti domaće trešnje i autohtone suvenire, zapjevati i zaplesati uz glazbene sastave "Klamaruša" i "Nebuloza" i uživati u nastupima najmlađih Crikveničana, vještih mažoretkinja i vesele plesne skupine KUD-a "Vatroslav Lisinski".

Naravno, tu ovoj slatkoj priči nije kraj, jer će posebna ponuda jela i slastica od trešanja u ugostiteljskim objektima trajati od 15. pa sve do 21. lipnja. Konoba „Trabakul“, restoran „Bodulka“ i Hotel „Crikvenica“ u Crikvenici te konoba "Kantunić", konoba "Ulika" i Hotel "Marina" u Selcu pripremili su posebne menije u tri slijeda. Bit će tu sjajnih pa i nesvakidašnjih i zaista maštovitih jela inspiriranih trešnjama, poput medaljona s trešnjama i kroketima, piletine s trešnjama, salate s trešnjama i bademima, bifteka u umaku od trešanja s pireom od cvjetače, punjene puretine s feta sirom i trešnjama uz rižu s kurkumom i tikvicama ili dimljenog lososa na rukoli i mariniranim trešnjama. Posebnu će ponudu slastica od trešanja imati Beach bar "Figa" i "Val" food & drinks.

Program 9. Fešte od črešanj:
subota, 15. lipnja, Crikvenica - Trg Stjepana Radića
9 - 19 sati – Prodajna izložba trešanja i suvenira
10 sati – Nastup djece iz Dječjeg vrtića "Radost", crikveničkih mažoretkinja i plesne skupine KUD-a "Vatroslav Lisinski"
– Dječji kutak – animacija za najmlađe
– Zabavni program uz glazbeni sastav "Klamaruša"
10:30 sati – Predstava za djecu "Duble buble cinci linci nova priča za vas klinci"
11 sati – Zabavni program uz glazbeni sastav „Klamaruša“
20 sati – Defile mažoretkinja

nedjelja, 16. lipnja, Crikvenica - Trg Stjepana Radića
9 - 19 sati – Prodajna izložba trešanja i suvenira
10 sati – Zabavni program uz sastav „Nebuloza“

Osvježite se slatkim domaćim trešnjama, uživajte u zabavnom programu i opuštenim sunčanim danima na crikveničkoj rivijeri!

Organizator 9. Fešte od črešanj je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i "Eko Murvica" d. o. o. Sudionici u programu su Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Dječji vrtić "Radost", KUD "Vatroslav Lisinski", Mažoretkinje Grada Crikvenice i Udruga "Sport & Fun".

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture