Kalendar događanja

Prikaži još događanja

7. Cvjetno-slatki dani

19.09.2019. - 22.09.2019. / Crikvenica

Četiri dana ispunjena zabavnim programom, vesele boje i intenzivni mirisi cvijeća i raznovrsnih biljaka, neodoljiva slatka iznenađenja - najkraći je opis onoga što očekuje posjetitelje. Posebno će uživati ljubitelji biljaka i slatkoljupci, ali i svi koji traže inspiraciju za pripremu ukusnih slastica ili savjet za uređenje okućnice i vrta.

Većina će se programa održavati u centru Crikvenice, gdje će svaki dan od četvrtka do nedjelje, i to od 8 do 19 sati, biti Sajam cvijeća. Sva će četiri dana pojedini hoteli i ugostiteljski objekti u Crikvenici (Hotel „Crikvenica“, Konoba „Karoca“, Konoba „Trabakul“) i Selcu (Hotel „Marina“, Konoba „Ulika“, Restoran „Kantunić“) imati posebnu ponudu menija, inspiriranu slatko-cvjetnim mirisima i okusima. Osvježavajuća salata sa smokvama, gorgonzolom i orasima, krem juha od graška s kapuciner cvjetićem, biftek na žaru punjen suhim smokvama, pistacijama i rikota sirom, lungić u umaku od datulja, palačinke sa smokvama i sladoledom, domaći sirevi sa smokvama .

U Gradskoj će se vijećnici u Crikvenici održati dva zanimljiva i edukativna predavanja, i to u četvrtak, 19. rujna od 18 do 19:30 sati „Uređenje okućnica privatnih iznajmljivača“ te u petak, 20. rujna od 18 do 19:30 sati „Liječimo se s naših livada“.

U subotu, 21. rujna, će u centru Crikvenice već od jutra biti zanimljivo. Od 9 do 13 sati će biti organizirana prodajna izložba kolača i ostalih slastica, a u 9 sati će se moći kušati i domaće palačinke. Ponuđene će biti i ukusne slastice na Trgu Stjepana Radića. U 9:30 sati počinje zabavni program uz sastav „Bolero“, dok će najmlađi uživati gledajući dječju predstavu od 10 sati.


Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: Udruga „Point“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture