Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Trka oko Krka"

20.09.2019. - 22.09.2019. / Selce

Šesto izdanje ove atraktivne višednevne odobalne regate održavat će se od 20. do 22. rujna u organizaciji jedriličarskih klubova „Jadro“ iz Selca i „Burin“ iz Novog Vinodolskog. „Trka oko Krka“ je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici, prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru i doprinosi promidžbi turizma ovoga kraja.

Prema najavama, ove godine sudjeluje oko tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih „jurilica“, bit će zastupljene i klase Mini 650, Melges 24, J70 i JustinTen. „Trka oko Krka“ je uvrštena u „CRO ORC Offshore Cup“, za što se i boduje. U tome se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak, a do sada je odjedrena „Jadranska regata“. Do kraja sezone preostalo je još šest regata: „Trka oko Krka“, „Regata tisuću otoka“ (boduju se dvije etape), „Galijola“, „Viška regata“, „Regata oko Dugog otoka“, „Jabuka i Susak za posade“. Budući da se odbacuju četiri lošija plasmana, sve je još otvoreno za osvajača kupa.

Start „Trke oko Krka“ će biti ispred luke Selce, gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start. Na cilju će jedriličare čekati sigurni vezovi i puni komfor „Mitan Marine“, gdje će se održati i proglašenje pobjednika uz završni domjenak.

Start regate će biti u petak, 20. rujna, u 19 sati ispred luke Selce, a cilj ispred „Mitan marine“ u Novom Vinodolskom, i to najkasnije u nedjelju, 22. rujna u 14 satu. Ove se godine, uz povoljne vremenske uvjete, očekuje i obaranje rekorda od 8 h 8 min. i 50 s iz 2014. Start regate će se moći pratiti s broda „Mali Marino“, koji isplovljava iz Selca u 18:30 sati, a vraća se u 21 sat.
Regatu će se moći pratiti i uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.

Organizatori: Jedriličarski klub – Yacht Club „Jadro“ – Selce, Jedriličarski klub „Burin“ Novi Vinodolski
Suorganizator: „Mitan Marina“ Novi Vinodolski
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Županijska lučka uprava Crikvenica
Sponzori: "Mali Marino" i „Tunar Beach Bar"

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture