Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Krk Food Fest: Okusi jeseni

20.09.2019. - 20.10.2019. / Krk

Na otoku Krku se od 20.09. do 20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni. Otok Krk nosi u sebi tragove antičkih vremena i bogate srednjovjekovne povijesti, a prekrasna priroda i more koje ga okružuju uz bogatu arheološku i kulturnu baštinu nude i niz gastronomskih razloga za posjetu. Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na debelim iglama pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.

Ako se tijekom jeseni nađete na Krku, imat ćete prilike probati i namirnice koje su u to doba najbolje te su inspiracija kreativnosti krčkih restoratera – lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, pripremaju se uz ostale krčke specijalitete u slatkim i slanim varijantama.

Organizatori manifestacije Krk Food Fest, koja se održava na teme Okusi proljeća (10.04.-31.05) i Okusi jeseni (20.09.-20.10.2019.), su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s poduzećem Abisal i Gastronautima.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture