Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival susjedstava EPK Rijeka 2020: Zvončarska simfonija

07.02.2020. - 09.02.2020. / Čavle

U Festivale susjedstava u 2020. godini uvode nas najpoznatiji ophodnici stočarske pokladne magije u Hrvatskoj – zvončari! Grobnički dondolaši i njihovi europski gosti, različite zvončarske skupine iz čitave Europe, okupljaju se i druže tijekom tri dana smotre i različitih programa. Zvončari su iskonska tradicijska i živuća kultura Kvarnera, posljednji čuvari čvrstih uporišta pobune.

PROGRAM:
U petak, 07.02.2020. u 19 sati održava se Svečana skupština povodom 20. obljetnice Grobničkih Dondolaša u sklopu koje će se moći pogledati Izložba tradicijskih maski u Domu kulture Čavle. Izložbu tradicijskih maski moguće je pogledati od 03. do 09.02.2020.

U subotu, 8.2.2020. u 12 sati održava se tradicija na Platku Maškarani Platak, povorka od Malog do Velikog doma uz animacijske igre. Navečer od 21 sat u Domu kulture Čavle održavaju se Maškarani tanci. Zabavljat će nas band Grooversi, a ulaz je besplatan.

U nedjelju, 9.2.2020. u 12 sati održava se Zvončarska smotra u kojoj sudjeluje oko 500 europskih i lokalnih zvončara. Smotra počinje ispred Osnovne škole Čavle i završava Zvončarskom simfonijom koja će se održati na Trgu hrvatskih branitelja pod ravnanjem Zorana Majstorovića. Premijera Zvončarske simfonije donosi dosad neviđen spoj glazbe, ritmova i zvukova dondola Grobničkih dondolaša, zvončarskih skupina i karlovačkih bubnjara. Prije same premijere Zvončarske simfonije, na Trgu hrvatskih branitelja održat će se Svečano otvorenje Festivala susjedstava.

 

Nositelji inicijative:

Turistička zajednica općine Čavle

Udruga Grobnički Dondolaši

Udruga Palentar (Čavle)

Općina Čavle

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture