Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Creski kaić - Dani creske pomorske baštine i tradicije

17.08.2020. - 23.08.2020. / Cres

Manifestacija "Dani creske pomorske baštine i tradicije" organizira se u sklopu projekta "Creski kaić - očuvanje i valorizacija ribarske i pomorske baštine otoka Cresa". Kroz projekt radi se na očuvanju i valorizaciji tradicionalnog načina života otoka Cresa kao nematerijalne kulturne baštine, podsjećanju na vrijednosti pomorske i ribarske baštine te doprinosu očuvanja identiteta otoka.

More i različite aktivnosti vezane uz njega dio su identiteta otočana i bitna sastavnica života na otoku. Povezanost otočana s morem ne ogleda se samo u specifičnim gospodarskim djelatnostima, već i u načinima korištenja slobodnog vremena, prakticiranja određenih hobija te rekreativnog ili natjecateljskog bavljenja sportom.

Uz promociju otoka Cresa i Hrvatske kao turističke destinacije, manifestacija doprinosi očuvanju tradicijskih vještina koje predstavljaju kulturnu nematerijalnu baštinu Hrvatske kao pomorske zemlje
Kroz edukacije, izložbe, koncerte, zabavne programe i igre prikazat ćemo kako su ljudi živjeli uz more i od mora prije pojave plastičnih barki i motornih brodova.

Dani creske pomorske baštine i tradicije - program

 

Organizatori:

Jedriličarski klub Reful

Turistička zajednica grada Cresa

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture