Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Liburnia Jazz Festival

03.07.2020. - 05.07.2020. / Opatija

 

Liburnia Jazz Festival već je godinama referentna točka hrvatskog i europskog jazza, budući da publici u ustaljenom terminu prvog vikenda u srpnu predstavlja etablirana imena jazz glazbe, vrhunske glazbenike koji su stekli svjetsku slavu ili mlade i obećavajuće umjetnike čiji talent tek treba postati međunarodno prepoznat.

 

PROGRAM:
03.07.2020. Ljetna pozornica, 21:30 sati
Branimir Gazdik - bubnjevi;
Lenart Krečić - sax;
Maasej Kovačević - keyboards;
Vedran Ružić - el. bas

Branimir Gazdik, glazbenik iz Rijeke,već dugi niz godina djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni surađujući sa brojnim imenima kao studijski i live bubnjar.
Izdaje tri samostalna albuma:
„Friendly“(2008.) nominacija za nagradu „Porin“ u kategoriji jazz albuma
„Link“ (2018.) nominacije za nagradu „Porin“ u svim jazz kategorijama (najbolji jazz album,najbolja jazz izvedba – skladba „Link“,najbolja jazz skladba – skladba „Mara“),
„Live At Trsat Castle“ (2019.). nagrada „Porin“ za najbolju jazz skladbu „GIFTED“

Autorska glazba koju quartet izvodi sinergija je raznih stilova (jazz,funk,latin,world music...) stopljenih u zajednički „fusion“ izraz karakterističan za ovaj band.
Bruno Mičetić - gitara;
Dado Marinković - bubanj;
Bojan Skočlić - kontrabas i el.i bas;
Joe Kaplowitz - klavir i orgulje;
Vojkan Jocić - tenor i sopran sax

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije. Zapravo, gotovo i ne postoji glazbena pozornica ili jazz festival koji nije upotpunio svojim nastupom.
Na ovom koncertu publika će moći doživjeti svu glazbenu raznolikost koju Bruno gradi već godinama i koja je s jedne strane opuštena, produhovljena i meditativna, a s druge nepredvidiva, spontana i dinamična te oslikava njegovu iskrenu ljubav prema glazbi. Kombinacija bluesa, balada, tradicionalnog jazza ili fusiona samo su neke jazz nijanse koje će obojati opatijsku Ljetnu pozornicu.

04.07.2020. Ljetna pozornica, 21:30 sati
Elvis Stanić - gitara;
Alba Nacinovich - vokal;
Maasej Kovačević - klavijature;
Branimir Gazdik - bubnjevi;
Damjan Grbac - bas

ELVIS STANIĆ GROUP su dobitnici 15 Porina za jazz glazbu. Oni su jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.
Band je u međuvremenu „pomlađen“ novim članovima, repertoar je osvježen elektronikom i novim pristupom najpoznatijih autorskih skladbi, a predstavljaju i novi materijal koji će uskoro biti i objavljen.

Ivan Pešut - gitara;
Vedran Ružić - bas;
Dušan Kranjc - bubnjevi;
Boris Popov - udaraljke

Ivan Pešut je dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album instrumentalne glazbe. Profesionalni je studijski glazbenik, autor, producent te live-performer. Iako multi-instrumentalist, gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine.
Kao mladi glazbenik sudjeluje na raznim natjecanjima u glazbenom izričaju te kao jedan od predstavnika Hrvatske putuje na radionice mladih u Austriji, Njemačkoj i Francuskoj, a 1999.g. postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009.g. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika. Trostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS za najboljeg svirača električne i akustične gitare (kategorija – zabavna, pop-rock i urbana glazba)

05.07.2020. JAZZ BOAT, 19 sati
Emir Grozdanić - gitara, vokal;
Tonči Grabušić - bubnjevi;
Damjan Grbac - bas

Jed Becker's Group je blues atrakcija koja nudi izvrsnu zabavu i garantira dobar provod.
Jezgru sastava čine trojica vrhunskih glazbenika, a izvode najpoznatije klasike i standarde bluesa.
Spoj virtuoznosti perfekcije i dobrog zvuka publiku nikada još nije ostavio ravnodušnom. Pozitivna energija i čvrsti ritam ovog trija na publiku djeluje zarazano.


ULAZNICE

Ulaznice za sve koncerte i JAZZ BOAT možete kupiti na prodajnim mjestima i on-line na www.mojkarte.hr, te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.
Cijena ulaznica: 60,00 kn
VAŽNO: ulaznice za Jazz Boat mogu se kupiti isključivo u pretprodaji. S obzirom na ograničen broj mjesta na brodu (40), savjetujemo da ih nabavite što prije.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture