Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Festival sportske rekreacije Platak 2020"

27.06.2020. - 28.06.2020. / Čavle

Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.

U subotu, 27. lipnja s početkom u 11 sati, kada će, u suradnji sa PD Kamenjak, ljubitelji planinarenja doći će na svoje i to na ruti Platak – Jasenovica – Platak, laganoj stazi kojom je pohod planiran u trajanju od cca 135 minuta.

U nedjelju, 28. lipnja s početkom u 11 sati, Platak će biti središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj će svi zainteresirani moći isprobati veliki broj sportsko-rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, a sve to uz stručno vođenje i savjete stručnih djelatnika Decathlona, voditelja sportske rekreacije i nordijskog hodanja. U sklopu aktivnosti održat će se i prezentacija nordijskog hodanja, a svakako će biti zanimljivo i jahanje konja koje priprema ranč Angeli Bregi. Uz stručno vodstvo instruktora, predviđeno je jahanje u tri kategorije: individualno za djecu i odrasle, obiteljsko jahanje (roditelji i djeca) te terapijsko jahanje za osobe s invaliditetom. Za jahanje će se uplaćivati kotizacija od 20,00 kn.

Organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. "Festival sportske rekreacije Platak 2020" je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 07. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091 42 00 650 i 095 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture