Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Regata drvenih barak"

19.07.2020. - 19.07.2020. / Selce

Posebno sportsko-rekreativno i zabavno događanje nastalo kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica. Regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine, koji dugi niz godina provodi Jedriličarski klub "Jadro" iz Selca, koji je organizator ove zanimljive regate.

Regata je organizirana uz obavezno pridržavanje mjera preporučenih od strane ZZJZ i preporuka HJS vezano za prevenciju od COVID–19. Zbog specifičnosti sporta, timovi nisu u fizičkom kontaktu, a samo se natjecanje se odvija na velikom, otvorenom prostoru. Gledatelji regatu mogu pratiti s bilo kojeg dijela obale, izbjegavajući grupiranje i veća okupljanja.

Pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i druge te ostale barke na jedra i vesla koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Ovisno o broju baraka pojedinog tipa, barke će biti razvrstane prema tipu i veličini u više kategorija. Svim sudionicima osigurana je besplatna hrana i piće, parking za automobile i prikolice, spuštanje i dizanje baraka dizalicom, privez i sva potrebna pomoć. Nakon regate barke će biti izložene na rivi.

PROGRAM:
u 09 sati - prijave, spuštanje i opremanje barak
u 11 sati - marenda u konobi Riva
u 12 sati - sastanak kormilara (na jedra)
u 13 sati - start regate na jedra
u 15 sati - sastanak kormilara (na vesla)
u 15:30 sati - start regate na vesla
u 17 sati - objed i proglašenje pobjednika regate

Organizator: Jedriličarski klub – Yacht Club "Jadro" - Selce
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, UO Lončarić – dizalica i Konoba Riva.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture