Kalendar događanja

Prikaži još događanja

496. Krčki sajam - Lovrečeva

08.08.2020. - 10.08.2020. / Krk

Predaja kaže da je Krčki sajam - Lovrečeva nastao još u doba legendarnih knezova krčkih - Frankopana. U svojoj tisućljetnoj povijesti, grad Krk je uvijek bio administrativni, politički i trgovački centar otoka, grad u koji su ljudi dolazili trgovati, rješavati administrativna pitanja, ali i potražiti priliku za zabavom i opuštanjem.

Upravo na tim temeljima izgrađen je koncept Lovrečeve, manifestacije koja sjedinjuje sajmeni dio s tradicijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Ovogodišnji Krčki sajam održava se uz poštivanje propisanih mjera zaštite te će upravo zbog toga neke uobičajene aktivnosti, poput vatrometa te većih zabavnih događanja (koncerata) koja okupljaju veliki broj ljudi, izostati iz programa. Sve posjetitelje sajma moli se da se pridržavaju zadanih mjera, kako bi iskustvo Krčkoga sajma, kao i svake godine do sada, bilo pozitivno i stvorilo vesela i lijepa sjećanja!

Svečano otvorenje 496. izdanja Krčkoga sajma održava se 08.08.2020. godine na trgu Kamplin uz Knezove Krčke Frankopane, koji će sva tri dana Lovrečeve svojim prisustvom u gradu Krku oživljavati duh prošlih vremena i običaja.
Posjetitelji će moći uživati i u nastupima Gradske glazbe Krk, folklornih društava s područja grada Krka i klapa s otoka Krka te manjim akustičnim nastupima na Trgu krčkih glagoljaša.

Sajam će i ove godine, na pet različitih lokacija kroz grad Krk, predstaviti ponudu tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.

 

Organizatori:

Turistička zajednica grada Krka

Grad Krk

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture