Kalendar događanja

Prikaži još događanja

STIFF: Međunarodni studentski filmski festival ide uživo i online

26.11.2020. - 29.11.2020. / Rijeka

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) u svom sedmom izdanju održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, te po prvi put i online.

Potaknuti nesigurnom situacijom u doba pandemije, organizatori su odlučili omogućiti sigurno praćenje festivalskog programa svima koji zbog svojeg i tuđeg zdravlja ostaju u svojim domovima. U riječkom Art kinu kao i kroz web stranicu festivala, gledatelji iz cijelog svijeta moći će pogledati 40 filmova iz 20 zemalja svijeta podijeljenih u jedanaest programskih blokova koji će se natjecati za nagrade - najbolji igrani, animirani i dokumentarni film te nagradu publike.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) pokrenut je 2014. godine u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) s ciljem predstavljanja najboljeg od svjetske recentne filmske produkcije studentskog i debitantskog filma.

Festival je organiziran u partnerstvu s Art-kinom, EPK Rijeka 2020 i Radio Rožom, a sufinanciran je sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) i Primorsko-goranske županije.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture