Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Riječki karneval 2021

17.01.2021. - 17.02.2021. / Rijeka

Riječki karneval je jedinstven i doživljava se osobno jer se priprema s ljubavlju. Za Riječane karneval nije samo maska na licu, nego i način života.

Uskoro će zvuk antonjskog roga 17. siječnja označiti početak toliko željenog doba karnevala. Istina u nešto skraćenom obliku od onog na koje smo navikli, prilagođeno epidemiološkim mjerama koje budu propisane.

Riječki karneval ima i svoju kraljicu, koja se bira između predstavnica karnevalskih grupa. S obzirom na važeće epidemiološke mjere ove godine 25. kraljici Riječkog karnevala 2020. Dori Pilepić, predstavnici Karnevalske udruge "Siti i pijani" iz Rijeke, produžit će se mandat i proglasiti je 26. kraljicom Riječkog karnevala 2021.godine! U obnašanju dužnosti pomagat će joj prva pratilja Sanja Pešćica predstavnica Pusnog odbora Spinčići iz Kastva i druga pratilja Sara Puž iz Karnevalske udruge "Zijat, sost, tancat i pit" iz Matulji.

Službenom primopredajom ključa Grada i simbolično će biti obilježen i započeti karnevalsko peto godišnje doba, najdražeg riječkog karnevalskog kaosa.

Iz sigurnosnih razloga neće biti održana 25. po redu Dječja karnevalska povorka (30.01.2021.).

38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2021. održat će se simbolično posljednje nedjelje karnevalskog perioda - 14.02.2021. godine, uz sudjelovanje tri karnevalske grupe, kao i davne 1982. godine, uz sudjelovanje određenog broja karnevalista, sukladno epidemiološkim mjerama, ukoliko to bude moguće. Ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale sudionici finalnog mimohoda prodefilirat će užim centrom grada Rijeke i tako svjedočiti o nesalomljivom duhu karnevalista.

Po završetku povorke na riječkoj Rivi jedinstvenim paljenjem pusta na moru, bit će označen kraj "petog godišnjeg doba" u gradu Rijeci. Očekujemo da će, kao i uvijek do sada, Gradonačelnik ponovo preuzeti ključeve Grada.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture