Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Opatija - Oaza zdravlja i wellnessa 2021

01.03.2021. - 01.05.2021. / Opatija

Tradicionalne prednosti poput blagotvorne klime, prekrasne prirode i brojnih mogućnosti za sport i rekreaciju Opatija je povezala sa suvremenim zdravstvenim ustanovama te spa i wellness centrima. Sve to predstavit će program Oaza zdravlja i wellnessa, uz aktivne šetnje, online vježbe s Marijom Mlinarićem te posebno osmišljene tretmane.

Odmor kao lijek, a turizam kao put do zdravlja. Formula je to koja je diljem svijeta postala aktualna u protekloj godini. No, u Opatiji je ona svakodnevica i stvarnost već više od 130 godina. Poznata kvarnerska destinacija zdravlja prvo je klimatsko lječilište na Jadranu. Taj je službeni status dobila 4. ožujka 1889. godine, zbog čega svakog proljeća Turistička zajednica grada Opatije organizira program Oaza zdravlja i wellnessa.

Sve ove opatijske prednosti predstavit će zanimljiv program koji će trajati od ožujka do svibnja. Turistička zajednica svim zainteresiranima poklonit će besplatne vođene šetnje svake subote sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. U suradnji s Klubom sportske rekreacije Gorovo, ove aktivne šetnje povezat će aktivni odmor i rekreaciju s upoznavanjem Opatije iz nove perspektive. Osigurani su i štapovi za nordijsko hodanje za 30 sudionika. Nešto aktivniji "đir" Opatijom omogućit će noćna trail utrka "Rika" prekrasnom šumskom šetnicom Carmen Sylva koja će se održati 10. travnja.

U ožujku će se održati i online projekt poznatog kondicijskog trenera Marija Mlinarića "Opatija - Lifestyle challenge". Tijekom deset dana trajanja, Mlinarić će javnosti ponuditi besplatan program edukacije o zdravom i aktivnom načinu života. Sa ciljem poticanja pratitelja na zdraviji i aktivniji način života predstavit će video-priloge vježbi istezanja, zagrijavanja te rekreacije u prirodi, snimane na različitim atraktivnim lokacijama u Opatiji.

Tradicionalno, u manifestaciju će se uključiti i opatijski wellness i spa centri koji su pripremili prigodne tretmane i usluge.  

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture