Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Krk Bike Family Story

19.06.2021. - 20.06.2021. / Krk

Interaktivan doživljaj na dva kotača za cijelu obitelj. Tijekom dva dana, uz vođene biciklističke ture, upoznat ćete gastronomiju i povijest otoka Krka i krenuti u potragu za blagom knezova krčkih Frankopana...

PRVI DAN, subota 22. svibnja - Krk MTB Family Story priča započinje vođenom kružnom biciklističkom turom koja će vas upoznati s povijesnim i gastronomskim bogatstvom otoka Krka. Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka preko Lakmartina, Kornića do Punta i natrag do grada Krka. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za MTB obitelj.

DRUGI DAN, nedjelja 23. svibnja - dan rezerviran za pravu avanturu za cijelu obitelj. Sudionici voze duž označene staze, te uz pomoć karte traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina - gratis
Trajanje događanja: 6 sati

Petak 21.05.2021.
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku
17 - 19 sati - prijave sudionika za MTB Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala

Subota 22.05.2021. MTB Family Story
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku
08:30 - 09:30 sati - prijave sudionika za MTB Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 - 10 sati - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost
10 - 15 sati - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk MTB Family Story

Krk MTB Family Story - tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje kroz povijesnu jezgru staroga grada Krka krećemo uz more šetalištem Dražica do hotela Koralj. Ostavljamo panoramu Krka iza sebe i nastavljamo dalje cestom do označene biciklističke staze br. 8 koja nas vodi Putevima zlatnih kapi - kroz maslinike i suhozide - tipičnog otočnog krajolika. Zatim krećemo makadamskom cestom koju prati zahtjevniji uspon do pitoresknog Lakmartina, gdje imamo prvu pauzu i posjećujemo OPG Magriž poznat po proizvodnji krčkog sira posebnog okusa i specifične arome. Nakon degustacije domaćih proizvoda, turu nastavljamo vožnjom kroz maslinike do glavne ceste i priključka na laganu biciklističku stazu koja nas uz more vodi do Punta - jednog od najvećih nautičkih središta otoka. Obzirom da je Punat i središte maslinarstva, imat ćemo priliku uz okrjepu i kušati to jedinstveno tekuće zlato otoka - maslinovo ulje. Ovo nam je i savršena prilika da najmlađe okupimo u kratkoj igri "Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana" - kreativnom traženju skrivenog blaga uz vodstvo i upute vodiča. Put nas vodi natrag uz more gdje se priključujemo na biciklističku stazu br. 6 i skrećemo na poluotok Prnibu - savršeno mjesto za malu kružnu turu i uživanje u opuštenoj vožnji makadamskim putevima i borovoj šumi. Zatim slijedi povratak cestom u grad Krk gdje sve sudionike nagrađujemo posjetom Frankopanskom kaštelu.

Nedjelja 23.05.2021. MTB Family Treasure Hunt
Lokacija okupljanja: kod Velog parka u Krku
09 - 09:30 sati - prijave sudionika za MTB Family Treasure Hunt
09:30 - 10 sati - objašnjenje i detaljni opis ture te podjela mapa "Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana"
10 - 15:30 sati - start ture i službeni završetak "Potrage za blagom knezova krčkih Frankopana" i proglašenje pobjednika

MTB Family Treasure Hunt - tijek ture:
U nedjeljnom nastavku MTB obiteljske priče svi sudionici postaju istraživači. Uz pomoć karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu krećemo duž označene staze u avanturu pod nazivom "Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana". Timovi će na početku ture dobiti mape, a na točno određenim kontrolnim točkama čekat će ih "čuvari blaga" - vodiči koji im putem zadaju zagonetke i zadatke, tematski vezane uz kulturu i povijest otoka i obitelji Frankopan. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja tima očekuju i vrijedne nagrade!

Upute i link za prijavu sudionika:
Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA
1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: Krk MTB Family Story 22.- 23.05.2021.
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete)
* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju
* Podaci za uplatu su sljedeći:
Primatelj: Via Tempora d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
IBAN: HR1424840081101216362, RaiffeisenBank d.d.
SWIFT: RZBHHR2X
U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima


PRIJAVA NA LICU MJESTA
1. Popunite tiskani obrazac za prijavu na licu mjesta
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini
* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju


Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:
Mail: info@cyclecroatia.com
Tel: 00385 91 6041 726

Važne informacije:
* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia vam nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala i dječjih sjedalica, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail info@cyclecroatia.com.
Cijena za Fully MTB je 100 kuna i 150 kuna za eMTB - https://cyclecroatia.com/bike-rentalcroatia/
Prva tri prijavljena sudionika moći će besplatno unajmiti eMTB ili MTB bicikl.

* Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.

* Biciklistička tura prilagođena je obiteljima i zahtjeva osnovnu razinu kondicije, koju se može steći svakodnevnim bicikliranjem.

* Sudjelovanje djece do 16 godine dozvoljeno je ISKLJUČIVO uz roditeljsku pratnju / Sudionici starosne dobi od 16 do 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja prije same ture.

* Događaj će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ujedno, svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.

 

Organizatori:
CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o.
Napomena: organizatori zadržavaju pravo izmjene ture.

http://www.krk.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture