Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Krk Bike Adrenaline Story

05.06.2021. - 06.06.2021. / Baška

Krk Bike Adrenaline Story - vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na Krku tijekom produljenog vikenda 05. i 06. lipnja!

PROGRAM

Petak 04.06.2021.
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
17 - 19 sati - prijave sudionika, mogućnost najma i testiranja bicikala

Subota 05.06.2021. Krk Bike Adrenaline Story
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
08:30 - 09:30 sati - prijave sudionika za Krk Bike Adrenaline Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 - 10 sati - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost sudionika
10 - 15:30 sati - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk Adrenaline Bike Story

Krk Bike Adrenaline Story - tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje povijesnom jezgrom Baške, krećemo na uspon kod crkve sv. Trojice stazom "Put ka Mjesecu". Slijedi dinamična vožnja po jedinstvenom krškom mjesečevom platou te spust u polja žlahtine po "Camino Krk" stazi do pitoresknog Vrbnika, gdje nas očekuje prva pauza i zasluženi odmor uz okrijepu na Trgu Škujica. Nazdravljajući sladoledom od žlahtine slijedi lagana šetnja kroz stari grad Vrbnik uz pratnju vodiča, jedinstveni biser koji ponosno stoji 49 m iznad mora na strmoj hridi, kućica stisnutih oko zvonika, opasan srednjovjekovnim zidinama. Turu nastavljamo usponom po nekoliko kilometara dugoj cesti, sve do skretanja na makadamski put u smjeru Malog Hlama, nakon kojeg slijedi izmjena kratkih uspona i spusteva "single trail" stazama u smjeru Treskavca; tu se priključujemo na cestu, a odmah zatim i obilježenu MTB rutu broj 2 i spuštamo natrag u Bašku, gdje nas na cilju očekuje degustacija autohtonog krčkog vina žlahtine vinarije Nada iz Vrbnika te najpoznatije tradicionalne otočne tjestenine - domaćih šurlica. Sigurni smo da ova dinamična, zanimljiva (i ukusna) tura baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
________________________________________

Nedjelja 06.06.2021. Krk Bike Adrenaline/Extreme Story
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški

09 - 09:30 sati prijava sudionika za Krk Bike Adrenaline/Extreme Story, mogućnost najma i testiranja bicikala na rivi u Baški
09:30 - 10 sati - objašnjenje i detaljni opis tura, podjela sudionika u grupe
10 - 15:30 sati - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističkih tura podijeljenih u Extreme i Adrenaline grupu i proglašenje pobjednika.

1. Extreme grupa - koja će uz shuttle vozilo odvoziti izazovne enduro i downhill spusteve s Treskavca u smjeru Punta i Baške uz iskusne vodiče te podršku lokalnih vozača i MTB entuzijasta. Predviđeno je 4 spusta, dva za Punat, jedan za Bašku i na kraju extreme spust Bratinec. Na prvom spustu prema Puntu biti će organizirano natjecanje, a najbrži vozač spusta dobiva nagradu - vožnju na zipline-u za dvije osobe.
2. Adrenaline grupa - koja će u društvu vodiča odvoziti turu iz Baške ka mjesečevom platou i nastaviti prema Malom Hlamu i prema Treskavcu. Za ovu grupu također je predviđena nagrada, sudionik koji bude najbrži na usponu iz Baške za "Mjesec" dobiva nagradu - degustaciju vina sa zakuskom u Vrbniku za dvije osobe.
Na Treskavcu je za obje grupe organizirana okrijepa i piknik u prirodi.

Za sve koji budu htjeli iskusiti osjećaj čistog adrenalina, nakon odmora krećemo na jedinstvenu bike & hike turu. Tura je za ljubitelje pravog extreme doživljaja - duga 16 km s 300 metara uspona i na dijelovima tehnički zahtjevna. Vodimo vas preko najvišeg vrha otoka Krka, Obzove (569 m), uz spektakularne panoramske poglede na cijeli otok Krk, obližnje otoke i kopno. Ova uzbudljiva tura isprepletena je jedinstvenim krškim kamenjarom, a kratke dijelove staze nije moguće voziti biciklom, te ćemo dijelove propješačiti. Na kraju same ture, uz nezaboravni spust u Bašku, očekuje vas opuštanje i zasluženi odmor u beach baru na poznatoj Veloj plaži.

http://www.krk.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture