Kalendar događanja

Prikaži još događanja

497. Krčki sajam - Lovrečeva

08.08.2021. - 10.08.2021. / Krk

Ne propustite Krčki sajam koji se obično održava u kolovozu.

Doživjet ćete mistično putovanje u srednji vijek koji  na trgu Kamplin predvode krčke vojvode - Frankopani, krčki vitezovi, strijelci, trgovci, zabavljači i lakrdijaši. Možete i besplatno pohađati razne radionice.

Prezentacija ponude lokalnih proizvođača i kulturne baštine grada i otoka Krka

Krčki sajam se prvi puta održao daleke 1524. godine i oduvijek je u grad Krk privlačio brojne posjetitelje. Osnovni cilj manifestacije, koju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri, nije se mnogo promijenio tijekom stoljeća. Danas, kao i nekada, to je mjesto susreta i trgovanja lokalnim tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, kao i prezentacija ponude lokalnih proizvođača i bogate kulturne baštine grada i otoka Krka.

 

Šetnja u prošlost grada

Program je koncipiran tako da posjetitelji samom šetnjom gradom dobiju dojam o Krku kakav je bio u srednjovjekovno i renesansno doba te dožive lokalnu kulturu i tradiciju. 

 

Oživljavanje krčke povijesti 

Program na Trgu Kamplin zamišljen je kao živa kulisa koja će posjetiteljima pružiti pogled u Krk u doba Frankopana.

Oživljavanje krčke povijesti uprizorit će Knezovi Krčki Frankopani s gostima - Frankopanskom stražom Grobnik (Grobnik), udrugom Zrinsko-Frankopani (Drivenik) i Bakarskom stražom 1948 (Bakar) - članovi Povijesne udruge Kaštel i Reda srebrnog zmaja, kao i polaznici Dramskog studija Frankopan i članovi Streličarskog kluba Maura Kal. Na trgu će biti izložena viteška srednjovjekovna oprema, održavat će se kraći igrokazi i skečevi, viteške borbe, radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja. Otvaranje sajma će, u skladu s aktualnim uvjetima, biti simbolično i bez glazbenog programa.

Na Trgu Kamplin i Trgu sv. Kvirina održavat će se edukativne radionice za djecu, a na pet različitih lokacija u gradu Krku odvijat će se centralni dio manifestacije - sajam tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.

Zabavni dio manifestacije ove će godine biti održan u formi promenadnih nastupa folklornih društava, limene glazbe i lokalnih klapa. Programi će se odvijati u večernjim satima na nekoliko gradskih lokacija - na krčkoj rivi, Trgu Kamplin i Trgu Krušija. 

https://experiencekrk.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture