Kalendar događanja

Prikaži još događanja

JRE Talent & Passion 2021: "Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice"

26.09.2021. - 26.09.2021. / Mošćenice

Peti po redu JRE Talent & Passion održava se u nedjelju, 26.09. od 11:30 do 20 sati, u srednjovjekovnom gradiću Mošćenice, iznad Mošćeničke Drage. Ovo je za udrugu JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) jedan od najsvečanijih i najposebnijih događanja u godini, jer jedino tada svi chefovi JRE obitelji zajedno kuhaju i dijele svoju strast. Udruga JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) je udruga mladih chefova i vlasnika restorana koja je sa svojim radom počela još davne 1974. godine, da bi do danas izrasla u jedan od najvećih europskih autoriteta u svijetu gastronomije. 

Tijekom događanja "Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice" 15 chefova će obraditi teritorij liburnijskog kraja, točnije od Mošćenica do Mošćeničke Drage, kroz 6 ikoničkih namirnica iz baštine Mošćenica. Chefovi kuhaju uživo na 6 povijesnih lokaliteta kroz koje će posjetitelje voditi specijalizirani vodiči. Dodatno, na svakoj lokaciji upriličen je pripadajući kulturno-umjetnički sadržaj utemeljen na baštini čakavštine, scenskim dramatizacijama i glazbi. Događanje završava okupljanjem na plaži u Mošćeničkoj Dragi, kao tradicionalna posveta ribarima koje su nekada stanovnici ispraćali sa iste plaže i sa željom neka im je dobro more.

Karte za događanje se mogu kupiti samo u pretprodaji, cijena ulaznice je 1.500,00 kn, a sve detalje o konceptu kao i korisne informacije potražite na službenim stranicama. 

 

NAPOMENA: Zbog epidemioloških mjera propisanih u RH, ulaz će biti moguć samo uz predočenje COVID potvrde. Popis dokumenata koji su važeći kao Covid potvrda obuhvaća EU digitalnu potvrdu, važeću pisanu potvrdu izdanu od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu, važeću potvrdu o provedenom cijepljenju ili važeću potvrdu o preboljenju bolesti COVID 19.

 

Foto: Frank Heuer

https://www.jre.eu/en/projects/talent-and-passion-2021

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture