Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival sportske rekreacije Platak 2021: "Morski đir"

22.08.2021. - 22.08.2021. / Lovran

Manifestacija koja je obilježila i ovo ljeto, a pritom i dobila nove destinacije održavanja, i ovaj će vikend obilježiti atraktivnim događanjima. "Festival sportske rekreacije Platak 2021", koji pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ, ove subote zove na Platak, a u nedjelju u Lovran. I to po prvi put. 

PROGRAM:

Nedjelja, 22.08.2021. u 10 sati

Lovran će po prvi put biti domaćinom Festivala sportske rekreacije kroz program "Morski đir"

Za sve koji vole morske aktivnosti organizator je pripremio raznovrstan program, pa će tako na svoje doći zainteresirani za jedrenje, vožnju SUP-a ili udičarenje. U suradnji sa JK Istra Lovran bit će omogućena prilika svima za ulazak u svijet jedrenja te da se, uz stručno vodstvo, okušaju i nauče jedriti na jedrilicama klasa Optimist i Laser. Jedrenje je atraktivan sport, a ovo će biti idealna prigoda okusiti čari hvatanja vjetra u jedra jedrilice. 

Ljubitelji jedrenja na većim brodovima svakako će doći na svoje u školi jedrenja na krstašu koja se organizira u suorganizaciji s OpaSailing School & Cruise i kroz koju će profesionalni skiper na školskom brodu Este 24 uvesti sve zainteresirane u fantastični svijet jedrenja. Za tu prigodu je pripremljen poseban popust za ekipe od 3 do 5 osoba te će se dvosatni tečaj moći upisati za svega 100 kn po osobi. Termini jedrenja započinju već u 9 sati, a posljednji je onaj u 16:30 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti mailom na info@opasailing.eu ili na facebook stranici https://www.facebook.com/OpaSailing, a broj mjesta je ograničen.

Usporedno s jedrenjem, održavat će se i promocija vožnje svjetskog hita - SUP-a, a u suorganizaciji s KŠR Gorovo. Veslanje na dasci ima brojne poklonike svih generacija te će i promocija biti na raspolaganju zainteresiranima svih starosnih dobi. Uz stručno vodstvo svatko će dobiti prigodu za svoj možda prvi zaveslaj, a oni koji ga okuse u najvećem slučaju znaju da im neće bit posljednji, jer je SUP atraktivan, zdrav i popularan. 

Svi oni koji imaju ambicija u ribolovu doći će na svoje, jer se u suradnji sa SRD Zubatac Lovran organizira tečaj udičarenja u kojem će sudionici, uz stručno vodstvo trenera i natjecatelja, moći naučiti osnove ribolova te saznati i pokoju tajnu dobrih ribolovaca.

Lovran će tako biti još jedna postaja ovogodišnjeg izdanja festivala koji već mjesecima privlači brojne poklonike sportskih aktivnosti, rekreacije i zdravog načina života.

https://hr-hr.facebook.com/rekreacijaPGZ/

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture