Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Puntarska draga, svima nam draga"

12.05.2012. - 13.05.2012. / Punat

Ekološka svijest i ponašanje u Puntu ima dugu tradiciju, pa se tako ovih dana puntari spremaju na predstojeću 16. odnosno 14. edukativno - ekološku akciju.

U okviru akcije Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku", Turistička zajednica i Općina Punat već 16 godina, a 14 godina uzastopno  u suradnji s roniocima iz Karlovca, Osijeka i lokalnih klubova, organizira edukativno - ekološku akciju prikupljanja otpada iz podmorja Puntarske drage i obližnjih lučica i plaža. U akciji još sudjeluju lokalna samouprava i privredni subjekti: Općina Punat, Lučka uprava Krk, LK Ispostava Punat, Dezinsekcija Rijeka, Komunalno društvo "Črnika", KD "Vecla" Krk, Brodogradilište i Marina Punat, ŠRD "Arbun" Punat, Udruga umirovljenika Punat i Stare Baške, OŠ Punat i barkarijoli iz Punta.

Lokalne i strane škole ronjenja akciji se pridružuju na način da osiguravaju tehničku podršku pri punjenju boca, ali i osobnim angažmanom, pa tako akcija zadobiva međunarodni karakter. Ove godine u pomoć dolazi i 15-tak ronioca iz Slovencije, Novo Mesto.

Akcija se odvija u smislu očuvanja podmorja Puntarske drage, kvalitete mora i ribljeg fonda koji se nakon svake provedene akcije oporavlja i obogaćuje.

Ovu akciju posebno podržavaju Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture