Kalendar događanja

Prikaži još događanja

8. Međunarodni kupski noćni maraton "Utrka prijateljstva"

18.09.2021. - 18.09.2021. / Brod na Kupi

U subotu, 18.09.2021. godine, s početkom u 16 sati, na graničnom prijelazu Brod na Kupi započet će osmo izdanje ove popularne manifestacije. U organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam "Kupa" Brod na Kupi i Turističko športskog društva Kostel iz Republike Slovenije te u suradnji sa Savezom sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Gorskog kotara, Športskom zvezom Kočevje i Maraton klubom Novo Mesto, održat će se noćni polumaraton u dužini od 22 kilometra, a trkači će se kretati stazom od graničnog prijelaza do mjesta Gašparci gdje će biti okret te slijedi povratak na mjesto starta. 

Trčat će se u natjecateljskim kategorijama za odrasle i to u kategoriji Žene i kategoriji Muškarci (od 16-40, 41-50, 51-60, 61-70 i 71+ godina starosti), a uz polumaratonsku utrku organizira se i utrka na 10 kilometara. Na svoje će doći i najmlađi za koje su organizirane dječje utrke na 600 i 1.200 metara, a za ljubitelje nordijskog hodanja i pješačenja organizatori su također priredili program. 

Startnina za odrasle iznosi 100,00 kuna, za dječju utrku 60,00 kuna, a svi natjecatelji utrka dobit će majicu, okrjepu uz stazu i po završenoj utrci obrok. Za prva tri najbolja vremena u apsolutnoj kategoriji utrke polumaratona za žene i muškarce organizator je pripremio novčane nagrade, a ujedno podsjeća da je natjecanje otvorenog tipa na koje se prijavljuju kondicijski i zdravstveno pripremljene osobe koje se natječu na vlastitu odgovornost u skladu s cestovno-prometnim propisima.

 

Foto: Jan Mastrović

http://www.udruga-kupa.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture