Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Bela nedeja

02.10.2021. - 04.10.2021. / Kastav

Prva nedjelja i ponedjeljak u listopadu dani su ponude i kušanja tek otočene mlade belice, autohtonoga bijeloga vina Kastavštine. Slavljena u čast mladoga vina, Bela nedeja povijesno-kulturni je događaj koji se u Kastvu pamti odvajkada. Pod svojim nazivom objedinjuje sajam mladoga vina, prezentacije starih kastavskih zanata, sajam raznovrsnih roba, bogatu ugostiteljsku ponudu i zanimljiva kulturna događanja. Manifestacija oživljava kulturnu baštinu kraja: narodnu predaju, stare običaje, plesove, igre, zanate i druge tradicionalne pučke vrednote smještajući ih u suvremeni kontekst. Uvođenjem atraktivnih programskih i organizacijskih noviteta, Turistička zajednica grada Kastva iz godine u godinu doprinosi unapređenju i obogaćivanju kulturnog programa ove jedinstvene manifestacije.

Ovogodišnja događanja odvijat će se nekoliko punktova: Lokvina, Crekvina i Fortica. Tu će vas čekati vinari Kastavštine, Kvarnera i drugih dijelova Hrvatske i bogata gastronomska ponuda dok će sajamski dio biti usmjeren na ponudu autohtonih proizvoda.

 

Za ulazak na Forticu, Lokvinu i Crekvinu posjetitelji moraju imati COVID potvrdu. Sajamski dio i zabavni sadržaji za djecu otvoreni su za sve posjetitelje uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Tijekom sva tri dana u Kastvu će se moći obaviti i brzi test po cijeni od 70,00 kuna, a šator će biti ispred Fortice, uz cestu za Vidikovac. Prijavu za brzi test moguće je ispuniti na poveznici: https://medris.test4covid.com.hr/applications?location=bela-nedeja-2021-kastav

https://www.kastav-touristinfo.hr/hr/677/program-bele-nedeji-2021

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture