Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Rijeka Advent

27.11.2021. - 07.01.2022. / Rijeka

Božićni i novogodišnji blagdani posebno su veseli na riječkom Korzu i Trsatskom kaštelu gdje se tijekom studenog, prosinca i prvog dijela siječnja održavaju razni prigodni kulturno-zabavni programi uz šarenu štandovsku ponudu.

Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske na čak 26 adventskih kućica predstavit će ponudu prigodnih proizvoda, ukrasa i pregršt ideja za najljepše božićne poklone kao i toplih i hladnih slastica i zalogajčića.

Najveći riječki okićeni bor i predivna dekoracija našu najdražu šetnicu pretvara u pravu božićnu bajku koja se, prolazeći ispod Gradske ure, nastavljati i na Trgu Ivana Koblera. Veliki Adventski vijenac koji krasi fontanu i raskošna svjetlosna dekoracija na ovaj će trg donijeti jedinstveni zimski ugođaj, a tradicionalno će ugostiti i svečanost paljenja prve adventske svijeće 27. studenog u 17 sati.

Ni ove godine neće nedostajati atrakcija za najmlađe koji će svakog dana imati priliku voziti se u vlakiću Djeda Mraza i s njime se uslikati u Kućici Djeda Božićnjaka pored ulaza u Gradsku vijećnicu te tako ovjekovječiti uspomenu na čarobne trenutke Rijeka Adventa. S Djedicom se mališani mogu slikati radnim danom od 16:30 do 19 sati i vikendom od 10 do 12:30 te od 16:30 do 19 sati. Vlakić vozi svakog dana od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati.

I ove godine na riječkoj rivi nalazi se klizalište Morska Pahuljica. Građanima su za klizanje na raspolaganju termini u popodnevnim satima i to radnim danima od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

RI Gastro Advent okupirat će Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske maštovitim izvedbama tradicionalnih  zimskih jela i pića te nekim novim i neočekivanim okusima. Bilo za brzu marendu na pauzi od posla ili večernje druženje s ekipom, ovo će sigurno biti omiljeno zimsko odredište  mnogih građana i posjetitelja Rijeke u vrijeme Adventa.

Adventiranje kod Kazališta, pokazala se kao pun pogodak od prvog dana, a 8 mladih domaćih ugostitelja nastavljaju oduševljavati svojim delikatesama i favoritima s raznih gastro manifestacija kao i odličnom glazbom te predivnim ambijentom Verdijeve ulice ukrašene bajkovitom svjetlosnom dekoracijom, a sve u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca što je već dobro poznato mjesto okupljanja mladih tijekom cijele godine. 

Trsatski kaštel ponovno blista u punom sjaju i svojom raskošnom dekoracijom oduševljava posjetitelje. Veličanstvena Votivna kruna, spilja Djeda Mraza, unikatne božićne jaslice u mauzoleju Mir junaka kao i raznolika ponuda na 5 adventskih kućica očekuju obožavatelje božićnih radosti svakodnevno od 16 sati i vikendom od 12 sati nadalje.  

Šetnja Rijekom nikad nije bila bajkovitija, a grad je ovog Adventa bogatiji i za tri točke s posebno osmišljenim dekorativnim instalacijama – Foto Point-ovima, koji služe kao najljepše kulise za adventsko fotografiranje. Posjetitelji tako mogu ovjekovječiti bezbrižne trenutke provedene na Rijeka Adventu i zadržati njegovu čaroliju živom i nakon što se lampice ugase. Svaka od njih iza sebe krije zanimljivu priču, a zajednička im je uloga širenje pozitivnog adventskog duha: u Bazarigovom prolazu nalazi se Riječka adventska štorija, Čudesna primorska šuma krasi Trg Riječke rezolucije, a ulaz na Trg 128 brigade Hrvatske vojske s Korza krasi Adventska klupica. Dijeljenjem fotografija iz adventskih foto kutaka - koristeći hashtagove #RijekaAdvent i #visitRijeka, svaki od posjetitelja može postati ambasador Rijeka Adventa te se povezati sa sve brojnijom zajednicom obožavatelja ove jedinstvene manifestacije.

Ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa donijet će i neka iznenađenja i nove motive koji će zasigurno postati dio riječke adventske tradicije te će još jednom dokazati da je riječki, najčarobniji Advent na Kvarneru.

 

Foto: Peter Kuerschner Jr.

https://visitrijeka.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture