Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Travel to Taste Krk: proljetna gastronomska ponuda grada Krka!

01.04.2022. - 15.05.2022. / Krk

Promotivna kampanja "Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka" želi vas upoznati sa pravim otočnim okusima, lokalno uzgojenim namirnicama i  specijalitetima koji će ostati u sjećanju kao dio vašeg posebnog iskustva u gradu Krku.

Ovoga proljeća gastronomski doživljaj u gradu Krku uljepšat će restoran "Casa del Padrone", restoran "Marina Blue", Kuća Krčkog pršuta, konoba Pud "Brest", kušaona "Magriž" i "Volsonis". Ovi ugostiteljski objekti svoje sastojke nabavljaju od lokalnih proizvođača ili ih uzgajaju sami, što im omogućuje da u svojim kuhinjama iskoriste sve prednosti njihovih svježih okusa, pružajući tako jedinstveno pozitivno iskustvo svojim gostima.

"Travel to Taste Krk" započinje prvoga dana travnja te traje sve do sredine svibnja.

Nezaobilazno je svakako isprobati klasične specijalitete poput domaćih šurlica s gulašom od janjetine, janjećeg dropčića s palentom i naribanim domaćim ovčjim sirom ili šurlica s kozicama i krčkim pršutom. Za one željne novih kombinacija, tu su sabljarka na kremi od leće s crnom palentom, sladoled s krčkim pršutom ili janjeći sote s artičokama i šurlicama!

Ugostitelji Grada Krka pripremili su i posebne promotivne jelovnike na kojima se mogu pronaći tartar od jadranskog škampa, juhu od domaće tikve, palačinke sa skutom ili carpaccio od janjećeg jezika s pjenicom od oraha i mlijeka, žumanjcima jaja prepelice iz biološkog uzgoja i kremom od infuzirane jabuke, koji su dio složenog menija Akademija okusa janjetine.

https://www.tz-krk.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture