Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival šparuga

15.04.2022. - 30.04.2022. / Lovran

PROGRAM:

15.4.-30.4.2022. Festival šparuga u lovranskim restoranima i konobama
Divlja šparoga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparoga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti. Ukoliko se do sada niste odlučili krenuti put Lovrana, nije na odmet spomenuti činjenicu da je odavno smatraju i afrodizijakom.
S ciljem promocije gastro ponude Lovrana i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, Turistička zajednica općine Lovran u suradnji s ugostiteljima organizira tijekom travnja tradicionalno organizira Festival šparuga.
Ove godine u festival uključilo se osam ugostiteljskih objekata koji su kreirali promotivne menije na bazi šparoga – Food & Wine Bar Ganeum, Restoran Lovranski Pub, Restoran hotela Excelsior, Restoran Knezgrad, Restoran pizzeria Delfino, Restoran Riviera, Restoran Štaner i Restoran Stari Grad
Za vrijeme manifestacije moguće je kušati razna jela, od klasičnih fritaja sa šparogama, juha od šparoga, pljukanci sa šparogama i pršutom, do filea brancina sa šparogama i odležanog ramsteka s umakom od šparoga.
Cijene pojedinih jela se kreću već od 30,00 kuna po osobi pa do 160,00 kuna, dok su cijene menija od 150,00 kn do 290,00 kn 
Pogledajte jelovnike, odaberite omiljena jela i rezervirajte svoje mjesto.

Ponedjeljak, 18.4.2022.

od 9 sati - u Medveji se održava cjelodnevna manifestacija "Vazmenski ponedejak va Medvejoj"

u 19:30 sati - Uskrsni koncert KUD Lovor, Crkva Sv. Juraj u Lovranu

Galerija Laurus, Lovran

Sve do 30.4. otvorena je izložba "Rijeka - linorezi Staroga grada", autora Romola Venuccija

Radno vrijeme: utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati

 

Foto: Peter Kuerschner Jr

http://www.tz-lovran.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture