Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Experience Crikvenica (Health & Outdoor)

06.05.2022. - 29.05.2022. / Crikvenica

Kako izgleda kad svaki vikend otkriva novi sportsko-rekreativni doživljaj? I to u stoljetnoj oazi zdravlja, gdje uživaju neumorni mali i veliki istraživači, ljubitelji prirode i opuštanja? Otkrijte to u svibnju i pronađite svoju omiljenu priču na Rivijeri Crikvenici, gdje će proljetne boje biti još ljepše uz Experience Crikvenica (Health & Outdoor). Ovaj će zanimljivi projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice povezati zdravlje, aktivnosti i rekreaciju na svježem zraku, gastronomiju i druženje svih generacija. 

 

PROGRAM:

Dječji sportski vikend, koji se trebao održati 6. i 7. svibnja,  odgađa se zbog najave lošega vremena. Vremenske (ne)prilike su presudile da se događanja predviđena za prvi svibanjski vikend pridruže događanjima trećeg vikenda.

14.5.-15.5.2022., Biciklistički vikend

Subota, 14.5.2022., u centru Crikvenice

Kids Cro Race Demo

Djeca će voziti virtualne biciklističke utrke, a na velikome će ekranu biti prikazana animacija vožnje uz simulaciju ceste. Dječaci i djevojčice će biti podijeljeni u kategorije, a natjecat će se pod istim uvjetima s ciljem da u što kraćem vremenu ostvare što bolji rezultat.

Nedjelja, 15.5.2022., Trg Stjepana Radića

8. XC maraton Crikvenica

Start i cilj ove međunarodne biciklističke utrke koja se boduje XCM Kup Hrvatske 2022. je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a vozi se kroz crikveničko-vinodolsku rivijeru. Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D, Sport te Rekreativci i Rekreativke. Prijave na http://grabarsport.hr/ostali-sportovi/ ili na e-mail grabarsport@grabarsport.hr, i to do 13.5. u 12 sati. Utrka počinje u 10:30 sati u centru Crikvenice.

 

21.5.-22.5.2022., Trg Stjepana Radića

Dječji sportski vikend

Sudionike očekuju sprave za rekreaciju, trampolini, razni poligoni (za vožnju romobilom, za kolutove, 20 metara dug ninja poligon), veliko odbojkaško igralište, koševi, ljudski nogomet i pikado, a program vodi devetero animatora. 

Vikend rekreacije

Dva će dana crikvenički Trg Stjepana Radića biti mjesto susreta svih željnih rekreacije, opuštanja i zdravog natjecateljskog ozračja, a sve pod budnim okom iskusnih trenera.

Subota, 21.5.2022.

u 9 sati - vježbe mobilnosti i istezanja u grupama, namijenjene svim dobnim skupinama. Paralelno će se održavati i popratno-pokazne aktivnosti, a bit će tu i poligon za djecu te razna natjecanja, od kojih je svakako najzanimljivije natjecanje u guranju saonica po kategorijama (osnovna i srednja škola)

u 16 sati - obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od 5 minuta. Dobrodošli su svi članovi obitelji, koji se mogu izmjenjivati kako žele, a cilj je prijeći što više metara i dobro se zabaviti.

Nedjelja, 22.5.2022.

u 9 sati - vježbe na trgu, a zatim i druge aktivnosti testiranja kondicije (saonice s utezima, farmer walk itd.)

u 16 sati - timsko natjecanje na poligonu kondicijske izdržljivosti, koji traje 3 minute, a uključuje ASSAULT BIKE, saonice s utezima i Concept2 bike erg. Podijeljeno je u dvije kategorije - sportaši i rekreativci, a jedan se tim sastoji od triju članova (ženskih i muških). Pobjednik je onaj tim koji ima najveći ukupni zbroj kalorija i metara. 

 

27.5.-29.5.2022., Gradska sportska dvorana u Crikvenici

33. Međunarodni turnir veterana u košarci Old Stars Zagreb 2022.

 

28.5.-29.5.2022., Jadranovo

Vikend veslanja i šetnje

U Jadranovu će se tijekom oba dana održavati Kup regata, natjecanje u veslanju u ukupno 22 veslačke discipline. Živopisan akvatorij i prekrasna priroda maloga primorskoga mjesta pružit će veslačima i veslačicama, ali i gledateljima, nezaboravne trenutke. Osim na moru, aktivno će biti i na kopnu uz organiziranu interpretativnu šetnju duž Rivijere Crikvenice.

Subota, 28.5.2022.

Regata kupa

Nedjelja, 29.5.2022.

Utrka osmeraca - atraktivna veslačka disciplina

 

Posebna gastronomska ponuda

Naravno da je nezaobilazan dio zdravog načina života i hrana pa će Experience Crikvenica začiniti i maštoviti kuhari, koji će tijekom svibnja pripremati posebnu gastronomsku ponudu. Odabrani restorani nude zdrave menije po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150,00 kn ili pet sljedova do 250,00 kn. Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri Crikvenici su: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu. 

Posebna ponuda zdravstvenih usluga

Kako bi doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene ustanove Rivijere Crikvenice (Thalassotherapia Crikvenica i Terme Selce) nude posebnu ponudu tretmana i usluga.

https://www.rivieracrikvenica.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture