Kalendar događanja

Prikaži još događanja

39. Riječki karneval 2022: Dječja karnevalska povorka

04.06.2022. - 05.06.2022. / Rijeka

Karnevalska tradicija jedinstveni su običaji Kvarnera već više od pet stoljeća i Riječki karneval je na temeljima te tradicije najveći događaj i TOP događaj hrvatskog turizma koji prezentira tu našu višestoljetnu jedinstvenost po kojoj smo poznati u cijelom svijetu. 

Nažalost, uslijed nesigurne situacije tijekom siječnja i veljače uzrokovane pandemijom, Riječki karneval je bio i ove godine primoran prilagoditi se situaciji tako će nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, ove godine održati se u ljetnom izvanrednom izdanju. Riječki karneval vraća se već slijedeće godine u svoj tradicionalni termin kojim zaključujemo naše svjetski poznato "riječko peto godišnje doba", no ove godine uživat ćemo u ljetnom izvanrednom i prilagođenom obliku Dječje karnevalske povorke i Izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala koja se održava 18. lipnja.

4. lipnja, dan koji će u gradu Rijeci biti isključivo posvećen djeci i svima onima koji dijele dječju radost i žele na trenutak uroniti u svijet mašte kojim vladaju pjesma i smijeh i gdje je jednostavno sve moguće. U Dječjoj karnevalskoj povorci i ovog će puta sudjelovati najmlađi, djeca predškolskog i školskog uzrasta.

 

PROGRAM:

Korzo

u 16 sati - nastup Prvih riječkih mažoretkinja

u 16:40 sati - nastup zborova Tratinčice i Male tratinčice

u 17 sati - početak Dječje karnevalske povorke

u 18:30 sati - Puhački orkestar Lovran

u 19:30 sati - predstava "Ivica i Marica" u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka; ulaz na predstavu koja traje 40 minuta je besplatan

 

Foto: Jan Mastrović

https://www.rijecki-karneval.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture