Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kostrena kids' outdoor "KaKaO"

21.05.2022. - 22.05.2022. / Žuknica

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner organizira prvi Kostrena kids' outdoor - zanimljiv dvodnevni program za djecu od 4 do 14 godina pod nazivom "KaKaO". Program će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja 2022. godine ispred Sportske dvorane Kostrena te su sve aktivnosti besplatne za sudionike.

Kostrena kids' outdoor je dvodnevna manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom i mentalnom razvoju i zdravlju i približiti im aktivnosti i načine aktivnog provođenja slobodnog vremena s vršnjacima. U zadnje dvije godine djeca su zbog pandemije puno vremena provodila usmjerena na televiziju, računala i telefone, a manje se kretala i boravila na otvorenom. Život "na distanci" i u virtualnom svijetu uvelike je utjecao i na njihovu socijalnu interakciju. Ovim projektom želi se pridonijeti raznovrsnosti sadržaja za najmlađe i njihovoj aktivnoj participaciji u zajednici. Odabranim sportskim aktivnostima i zanimljivim vođenim radionicama cilj je razvijati i usavršiti njihova biotička motorička znanja i sposobnosti, a važnost takvog projekta prepoznali su i sponzori INA i JGL. 

PROGRAM: 

Subota, 21.5.2022., ispred Sportske dvorane Kostrena

15 do 20 sati - Rolanje bez granica
Program prvog kostrenskog outdoor festivala za djecu počet će rolanjem u Rolly parku tvrtke Artcic. Kostrenjani i njihovi gosti moći će ovog vikenda uživati u rolanju na poligonu površine 250 četvornih metara te posuditi role ukoliko nemaju vlastite.

17 do 19 sati - sportske radionice

 

Nedjelja, 22.5.2022., ispred Sportske dvorane Kostrena

u 10:30 sati - Cirkuski show

11 do 15 sati - Rolanje bez granica

11 do 15 sati - gumeni dvorac

11 do 15 sati - JGL Zeleni kutak - djeca i roditelji moći će zasaditi biljku te tako doprinijeti čišćem zraku, te izrađivati nakit i okvire za fotografije od "otpada"

11 do 14 sati - cirkuske radionice

11 do 12 sati - oslikavanje medalja

11 do 13 sati - speleo radionica

12 do 14 sati - sportska radionica

12 do 14 sati - STEAM radionica

12:45 do 13:40 - čitaonica

 

Kroz program publiku će voditi Dražen Turina - Šajeta, dok će za glazbeni ugođaj biti zadužen DJ Voljen Korić.

Kostrenski ugostitelji će se pobrinuti za okrjepu za vrijeme i nakon provedenih aktivnosti.

https://sva-lica-platka.eu/kids-outdoor-kakao/

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture